Estija atšovė Kremliaus ruporui: „Daugiau mums neberašykite“

Rusijos valdžios dosniai šeriamas propagandinis kanalas „Russia Today“ nuolat kurpia Vakarus, ypač JAV, Baltijos šalis, dergiančias istorijas. Tad šio kanalo atstovai itin nustebo, kai iš Estijos gynybos ministerijos sulaukė neigiamo atsakymo į užklausą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:11 PM

Kremliaus propagandos ruporu vadinamas kanalas „Russia Today“ siekė gauti informacijos iš Estijos gynybos ministerijos, todėl nusiuntė įprastą užklausą. Tačiau Estijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Andresas Sangas buvo lakoniškas ir tiesmukas, skelbia joinfo.com.

„Jūsų užklausa gauta. Mes toliau nebendrausime su Putino režimo propagandiniu kanalu „RT TV“. Prašytume daugiau nesiuntinėti jokių užklausų“, – trumpą atsakymą pateikė A.Sangas.

Pasipiktinusi tokiu atsakymu RT kanalo vadovė Margarita Simonian pasigyrė estų atsakymu savo „Twitter“ paskyroje.

„Russia Today“ Kremlius įsteigė kaip informacinį kanalą, per kurį anglakalbei auditorijai skleidžiama dažnai iškraipyta informacija, Rusijai palankios ir Vakarus peikiančios žinutės. Kasmet Kremlius šį propagandinį kanalą vis daugiau finansuoja – pavyzdžiui, šiemet jam atseikėta apie 400 mln. JAV dolerių (352 mln. eurų). O tai – daugiau nei Lietuvos gynybos biudžetas.

Lietuvai labiau rūpi skaidrumas

O kaip elgtųsi Lietuva? Pasirodo „Russia Today“ atstovai yra bent sykį bendravę su Lietuvos Krašto apsaugos ministerija.

„Suprantame, kad propagandinei žiniasklaidos priemonei atstovaujantys žurnalistai numatytą reportažą parengs ir be mūsų pagalbos. Tačiau nenorėtume suteikti pagrindo papildomoms spekuliacijoms apie tai, kad vengiame atsakymų. Komentavimą vertiname kaip galimybę parodyti, kad laikomės skaidrumo principo“, – lrytas.lt teigė KAM Visuomenės informavimo skyriaus atstovė Viktorija Cieminytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.