Rusija purkštauja, kad Vakarus sudomino B.Nemcovo nužudymas

Jis taip pat priminė Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo žodžius, esą nepriimtina B. Nemcovo tragediją paversti politikavimo objektu.

Rusijos Užsienio reikalų ministras S.Lavrovas piktinosi Vakarais, kurie esą bando pasinaudoti B.Nemcovo žmogžudyste ir spausti Kremlių.<br>RIA Novosti nuotr.
Rusijos Užsienio reikalų ministras S.Lavrovas piktinosi Vakarais, kurie esą bando pasinaudoti B.Nemcovo žmogžudyste ir spausti Kremlių.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:36 AM

„Rusijos prezidentas šią savaitę suteikė tikslų įvertinimą. Institucijos pasiryžusios užtikrinti profesionalų tyrimo lygį ir numatyti galutinę baudžiamąją atsakomybę visiems kaltininkams. Tai yra normalus vidaus procesas“, – pažymėjo K. Dolgovas, pridūręs, kad Vakarai, pasinaudodami B. Nemcovo byla, „primityviu“ įrankiu bando daryti spaudimą Rusijai.

Jis taip pat priminė Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo žodžius, esą nepriimtina B. Nemcovo tragediją paversti politikavimo objektu.

55 metų Kremliaus kritikas buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su drauge Ana Durickaja ėjo per Didiįjį Moskvorečės tiltą. Maskvos Basmano rajono teismas įsakė sulaikyti penkis įtariamuosius, siejamus su B. Nemcovo nužudymu.

Užsakovai žinomi, bet jų neįvardija

Kaltę dėl opozicijos aktyvisto Boriso Nemcovo nužudymo Rusijos teisėsauga, regis, linkusi suversti čečėnams ekstremistams, o vienas jų – Zauras Dadajevas esą pripažino kaltę dėl Rusijos opozicijos aktyvisto B. Nemcovo nužudymo. Tiesa, Maskvos teisme Z.Dadajevas ir Anzoras Gubaševas buvo oficialiai apkaltinti B. Nemcovo nužudymu, o Šagidas Gubaševas, Tamerlanas Eskerchanovas ir Chamzatas Bachajevas kol kas lieka įtariamieji.

Tuo pačiu metu B.Nemcovo advokatas Vadimas Prochorovas portalui gazeta.ru pareiškė įtariantis, kas gali būti opozicijos politiko žmogžudystės užsakovas, tačiau jo ar jų įvardyti atsisakė.

„Manau, kad sulaikytieji – žmonės, įvykdę nusikaltimą. Jų kaltė turi būti įrodyta, turi vykti atviras teismo procesas, tai labai svarbu. Bet aš netikiu, kad tie žmonės yra šio nusikaltimo organizatoriai ir užsakovai“, – pareiškė V. Prochorovas.

Jis nesiteikė konkrečiai įvardyti žmogžudystės užsakovus ir organizatorius, tačiau leido suprasti, kad be Rusijos specialiųjų tarnybų pagalbos nebuvo apsieita.

„Nužudymas buvo tiksliai suplanuotas, įvykdytas prie pat Kremliaus sienų. Kaip galėjo žmonės, kurie dar visai neseniai atvyko į Rusiją, viską taip tiksliai suplanuoti be specialiųjų tarnybų pagalbos?“ – retoriškai klausė V. Prochorovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.