Norintiems dirbti Rusijoje – klausimai apie J. Staliną ir Krymą

Užsieniečiams, norintiems gauti leidimą dirbti ar gyventi Rusijoje, netrukus gali tekti atsakinėti į klausimus apie Krymo aneksiją ir Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino asmenybę. Štai tokį naują testą imigrantams sugalvojo Rusijos valdžia, rašo „Russia Today“.

Naujame patikrinime bus klausiama ir apie praėjusiais metais aneksuotą Krymą.<br>RIA Novosti nuotr.
Naujame patikrinime bus klausiama ir apie praėjusiais metais aneksuotą Krymą.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2015, 7:49 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:02 AM

Jei Rusijos švietimo ir mokslo ministerija pritars, šis testas bus taikomas jau nuo liepos 1 d. Testas pakeis anksčiau taikytą paprastesnį egzaminą, kurį turėdavo laikyti užsieniečiai, norintys dirbti Rusijoje.

Naujame patikrinime, kaip ir anksčiau, klausimais bus tikrinamos rusų kalbos, Rusijos teisės ir istorijos žinios. Tačiau naujame teste bus taikoma daug naujovių istorijos dalyje.

Užsieniečiams bus pateikiami 20 testinių klausimų, kuriais bus tikrinamos jų žinios apie Rusijos praeitį, įskaitant Josifo Stalino valdymo laikus ir prieš metus įvykdytą Krymo aneksiją.

Vienintelis klausimas apie gyvą žinomą asmenybę bus apie Iriną Rodniną. Moteris yra tris kartus olimpinė dailiojo čiuožimo čempionė bei dabartinė valstybės Dumos narė iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“.

Į testą įtraukti ir penki atviri klausimai, kuriuos turės atsakyti tik tie, kurie nori gauti leidimą gyventi šalyje. Čia reikės įvardyti, koks lyderis vadovavo Rusijai Antrojo pasaulinio karo metais ir „kokia respublika prisijungė prie Krymo 2014 m.“

Taip pat reikės atsakyti, kokį dokumentą Rusija priėmė 1990 m. birželio 2 d. – tai yra įvardyti, kad tuo metu buvo priimtas Rusijos nepriklausomybės aktas. Taip pat parašyti, kokiais metais buvo pirmoji šalies revoliucija ir koks monumentas laikomas Sankt Peterburgo simboliu.

Šiuo metu žmonės, siekiantys ilgalaikės vizos, turi laikyti vienodą testą, tačiau tie, kurie nori leidimo dirbti, turi atsakyti teisingai 60 proc. klausimų, o tie, kurie siekia gyventojo statuso – 75 proc.

Nuo tada, kai testas tapo privalomas, jį jau laikė 440 tūkst. užsieniečių. Laikyti egzaminą kainuoja 4,9 tūkst. rublių (80 eurų) siekiantiems leidimo dirbti ir 5,3 tūkst. rublių (85 eurai) siekiantiems leidimo gyventi, tačiau mokestis gali skirtis priklausomai nuo tautybės.

Štai Rytų Ukrainoje esančių Donecko ir Luhansko respublikų gyventojams taikoma beveik 50 proc. nuolaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.