Virš Baltijos jūros – pavojingi orlaivių manevrai

Rusijos naikintuvas „Su-27“ virš Baltijos jūros vos nesusidūrė su JAV žvalgybiniu orlaiviu „RC-135U“. Incidentas įvyko neutralioje teritorijoje, tačiau dėl šio įvykio JAV diplomatai kolegoms Rusijoje įteikė protesto notą, praneša „The Washington Free Beacon“.

Rusijos naikintuvas „Su-27“.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos naikintuvas „Su-27“.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-11 11:44, atnaujinta 2018-01-07 02:01

Pavojingas incidentas užfiksuotas balandžio 7-osios rytą, tačiau apie jį pranešta tik dabar.

„JAV orlaivis „RC-135U“ skrido tarptautinėje oro erdvėje, tačiau jo kelyje atsirado rusų naikintuvas, kurio manevrai nebuvo saugūs ir profesionalūs“, – kalbėjo JAV Gynybos ministerijos atstovas Ileenas Linesas.

Apytiksliai nustatyta, kad abu orlaivius vienu metu skyrė tik 6 metrai, todėl „RC-135U“ pilotams buvo iškilęs rimtas pavojus.

Apie šito lėktuvo misiją išsamiau neskelbiama, tačiau gali būti, kad jis rinko informaciją apie Rusijos karinių pajėgų veiklą vakariniuose regionuose ir Kaliningrado srityje.

Tai jau ne pirmas incidentas, susijęs su Rusijos kariniais lėktuvais. Sausio pabaigoje Rusijos pasiuntinys Jungtinėje Karalystėje buvo iškviestas į šios šalies Užsienio reikalų ministeriją dėl Rusijos orlaivių skrydžių virš Lamanšo sąsiaurio, visai šalia Jungtinės Karalystės krantų.

Rusijos Gynybos ministerija tuomet pareiškė, kad karinių orlaivių skrydžiai vykdomi laikantis tarptautinių taisyklių, nepažeidžiant užsienio valstybių sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.