JAV magnatas D. Trumpas paskelbė savo planus tapti prezidentu

Donaldas Trumpas,

D.Trumpui teks atskleisti intymias detales apie savo asmeninius finansus.<br>AP nuotr.
D.Trumpui teks atskleisti intymias detales apie savo asmeninius finansus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-16 20:24, atnaujinta 2017-11-22 01:20

„Aš oficialiai siekiu Jungtinių Valstijų prezidento posto ir mes vėl padarysime Ameriką didžią“, – rėžė D. Trumpas savo kalboje iš Trumpo Tauerio Niujorko penktojoje aveniu.

69-erių D.Trumpas laikomas nenuspėjamu kandidatu, kai vis daugiau garsenybių telkiasi norinčiųjų 2016 metais tapti prezidentu būryje.

Smerkdamas JAV užsienio ir ekonomikos politiką, D.Trumpas išjuokė dabartinį politikų kontingentą ir pažadėjo pasukti nuosmukio procesą šalyje priešinga kryptimi.

„Mūsų šalis yra ištikta rimtos nelaimės. Mes nebeturime pergalių, – kalbėjo jis. – Kada paskutinį kartą visi matėme kaip mus muša, – Kinija prekybos sutartimi. Jie žudo mus. Aš visada įveikiu Kiniją“. „Kada mes lenkėme Japoniją bent kuomi nors? – klausė jis. – Jie siunčia mums automobilius milijonais, o mes ką darome?“

Šis verslininkas, kurį žurnalas „Forbes“ vertina 4,1 mlrd. dolerių, sako „Jungtinės Valstijos virto bet kieno problemų sąvartynu“.

Jungtinėse Valstijose vadinamas tiesiog Donaldu (The Donald) D.Trumpas yra ir įžymybė, ir verslininkas, ir savireklamos meistras.

Jis įsitraukia į vis labiau gausėjančių pretendentų į prezidentus lenktynes, kuriose jau pasiskelbė dalyvausią buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas dviejų buvusių JAV prezidentų sūnus ir brolis, ir buvusi valstybės sekretorė Hillary Rodham Clinton.

D.Trumpui teks atskleisti intymias detales apie savo asmeninius finansus: turimą turtą, pajamų šaltinius, įsipareigojimus ir aktyvus.

Jis turės pateikti tokio pat pobūdžio informaciją apie savo žmoną ir vaikus. Beje, anot vieno jo bičiulio, magnatas pats savo turtus vertina 9 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.