D.Trumpo akibrokštas nesumažino jo populiarumo

J.McCainas ragina atsiprašyti

D.Trumpas išprovokavo daugelio įtūžį savaitgalį išsakytu pareiškimu, kad karys, kuris patenka į nelaisvę, negali būti laikomas tikru didvyriu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas išprovokavo daugelio įtūžį savaitgalį išsakytu pareiškimu, kad karys, kuris patenka į nelaisvę, negali būti laikomas tikru didvyriu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2015, 12:24 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 9:46 AM

Viešbučių ir nekilnojamojo verslo magnatas yra populiariausias iš pretendentų – už D.Trumpą yra pasiruošę balsuoti 24 proc. respublikonų šalininkų ir respublikonams prijaučiančių nepriklausomų rinkėjų, rodo dienraščio „The Washington Post“ ir televizijos „ABC News“ organizuota apklausa. Tai iki šiol geriausias D.Trumpo įvertinimas ir didžiausias atotrūkis nuo varžovų.

J.McCainas ragina atsiprašyti

Milijardierius toli aplenkė savo varžovą Scottą Walkerį, kurį palaiko 13 proc. respondentų, taip pat Jebą Bushą, už kurį balsuotų 12 procentų. Kitų septynių palaikymas tesiekia 3–8 procentus.

Tačiau ši apklausa buvo atliekama nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, o „The Washington Post“ pažymėjo, kad dauguma respondentų buvo apklausti dar prieš D.Trumpant šeštadienį suniekinant J.McCainą.

Po vėliausio akibrokšto D.Trumpo populiarumas reikšmingai smuktelėjo, pridūrė laikraštis.

Vis dėlto pirmieji oficialūs respublikonų pretendentų debatai įvyks tik rugpjūtį, o pirminiai rinkimai ir partijos rinkikų susirinkimai bus rengiami ateinančiais metais. Iki to laiko pretendentų populiarumo vertinimai dar gali smarkiai pasikeisti.

J.McCainas sakė, kad D.Trumpas turėtų atsiprašyti Amerikos veteranų, kai verslininkas pareiškė per daug nevertinantis šio įtakingo respublikonų senatoriaus karinių nuopelnu, nes jis pateko į priešų nelaisvę per Vietnamo karą.

Sučiuptas – ne didvyris

D.Trumpas išprovokavo daugelio įtūžį savaitgalį išsakytu pareiškimu, kad karys, kuris patenka į nelaisvę, negali būti laikomas tikru didvyriu, aiškiai turėdamas galvoje J.McCaino praleistą laiką Vietnamo komunistinio režimo kalėjime.

Daug politikų gynė J.McCainą, bet šis politikas, anksčiau pralaimėjęs JAV prezidento rinkimus, nesureikšmino D.Trumpo kritikos jo asmeninei istorijai, tik gynė kitus veteranus.

„Tie, kas įkvėpė mums tokiems žygiams, kurių priešingu atvejų nebūtume sugebėję nuveikti, yra žmonės, kuriems, kaip manau, jis yra skolingas atsiprašymą“, – J.McCainas sakė televizijai MSNBC.

Senatorius, kuris yra svarbus respublikonų griežtosios linijos sparno veikėjas, ypač aktyviai pasisakantis dėl užsienio politikos klausimų, sakė, kad neteisinga abejoti kieno nors kariniais nuopelnais vien dėl to, kad tas žmogus buvo paimtas į nelaisvę.

„Manau, esmė ta, jog yra daugybė vyrų ir kažkiek moterų, kurie tarnavo ir aukojosi, bet pateko į nelaisvę. Kažkaip juodinti jų tarnybą, mano nuomone, yra itin įžeidžiama daugumai mūsų veteranų“, – pabrėžė J.McCainas.

Šie jo komentarai buvo pirmieji, išsakyti po D.Trumpo akibrokšto.

Įžeidė daugelį rinkėjų

Apdovanojimų pelnęs 78 metų lakūnas pateko į nelaisvę, kai buvo numuštas jo lėktuvas. Jis buvo sučiuptas, kankinamas ir praleido penkerius metus belaisvių stovykloje per Vietnamo karą.

„Jis nėra karo didvyris, – pareiškė D.Trumpas socialinių konservatorių aktyvistų susirinkimui Vidurio vakarų valstijoje Ajovoje. – Jis yra karo didvyris dėl to, kad buvo sučiuptas. Man patinka žmonės, kurie nebuvo sučiupti, OK?“

Ekscentriško būdo milijardieriaus pasisakymai ir anksčiau yra išprovokavę pasipiktinimą – ypač neseni jo komentarai apie meksikiečius imigrantus, įžeidę daugelį rinkėjų, kurių balsai respublikonams labai praverstų per ateinančiais metais vyksiančius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.