M. Saakašvilis: „Baltijos šalys bus kitas Rusijos taikinys“

Po Ukrainos kitas Rusijos taikinys

Anot M.Saakašvilio, V.Putinas yra apsėstas minties išbandyti NATO.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Anot M.Saakašvilio, V.Putinas yra apsėstas minties išbandyti NATO.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2015, 11:02 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:56 PM

„Neįmanoma, kad jie toliau neitų į Baltijos šalis. Neįmanoma, kad jie vėl neitų į Gruziją ar Azerbaidžaną. V.Putinas yra apsėstas minties išbandyti NATO. Tai buvo akivaizdu mano ilguose pokalbiuose su juo“, – interviu britų laikraščiui „The Independent“ sakė M.Saakašvilis.

„V.Putinas pasakė tris svarbius dalykus. Pirma, mes paversime Gruziją savotišku Šiaurės Kipru. Antra, kad Ukraina yra ne šalis, o teritorija. O trečias dalykas buvo, kad Baltijos šalys nėra apginamos“, – teigė M.Saakašvilis.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius mano, kad M.Saakašvilis sutirštino spalvas, ir sakė abejojantis, ar V.Putinas jam tiesiogiai būtų pavadinęs Gruziją nauju Šiaurės Kipru, kurią tarptautinė bendruomenė laiko turkų okupuota salos dalimi.

„V.Putinas negebėjo iki šiol įveikti nusilpusios Ukrainos. Jis puikiai žino, kad Baltijos šalys, kaip NATO narės, yra gerokai kietesnis riešutas, juolab, kad jos iš anksto ruošiasi galimai agresijai. O pats V.Putinas yra atsargus veikėjas“, – BNS antradienį sakė K.Girnius.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka M.Saakašvilį Odesos gubernatoriumi paskyrė gegužės pabaigoje. M.Saakašvilis buvo giriamas, kad per savo vadovavimo Gruzijai dešimtmetį vykdė šalį modernizavusias reformas, tačiau sulaukė prieštaringų vertinimų dėl karo su Rusija 2008 metų rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo