Kremlius dar nekalba apie N. Savčenko perdavimą Ukrainai

Kremlius mano, kad dar per anksti prognozuoti Ukrainos kariškės Nadeždos Savčenko teismo baigtį ir kalbėti apie galimą jos perdavimą Kijevui. Tai ketvirtadienį žurnalistams pareiškė Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

Per JAV ir Rusijos prezidentų susitikimą N.Savčenko situacija nebuvo aptarta.<br>AP nuotr. iš archyvo
Per JAV ir Rusijos prezidentų susitikimą N.Savčenko situacija nebuvo aptarta.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2015, 2:39 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 12:16 PM

„Kaip klostysis šis teismo procesas, mes kol kas negalime prognozuoti, tuo labiau, mes negalime į jį kištis“, – teigė Kremliaus atstovas.

Anot jo, per Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą su JAV prezidentu Baracku Obama Niujorke su N. Savčenko byla susijusi situacija nebuvo svarstoma.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos Teisingumo ministerija išaiškino galimo N. Savčenko perdavimo Ukrainai tvarką. Kaip sakoma žinybos pareiškime, „nuteistųjų perdavimo tarp Rusijos ir Ukrainos klausimai sprendžiami remiantis 1983 metų Nuteistų asmenų perdavimo konvencija“.

Rusijoje teisiama N. Savčenko teigia, kad praėjusių metų birželį ji pateko į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išvežta į Rusiją. Moteris kaltinama prisidėjus prie dviejų Rusijos žurnalistų nužudymo. N. Savčenko šiuos kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.