„MH17“: Rusijos žiniasklaidoje aidėjo Kremliaus pozicija

Pagarsėjusi tuo, kad vykdo viską, ką nurodo valstybė, Rusijos žiniasklaida taip pat palaikė Kremliaus taktiką ir neigė viską, kas susiję su „MH17“ ataskaita, rašo „The Independent“.

Rusijos žiniasklaida neigė bet kokius kaltinimus dėl orlaivio „MH17“ katastrofos.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos žiniasklaida neigė bet kokius kaltinimus dėl orlaivio „MH17“ katastrofos.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 10:05 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:41 AM

Žiniasklaidos šaltiniai ir Kremliaus šalininkai palaikė Rusijos priešlėktuvinių raketinių sistemų gamintoją „Almaz-Antej“, kai kompanija pareiškė, kad prorusiški separatistai nėra kalti dėl „MH17“ katastrofos, kai orlaivis buvo numuštas virš Rytų Ukrainos.

Rusijos valstybinė žiniasklaida nenukrypo nuo to, kas buvo pasakojama konferencijoje, paklusniai laikėsi oficialios Kremliaus pozicijos ir neigė bet kokią kaltę už praeitų metų liepą sudužusį lėktuvą.

„Jei Nyderlandai neatsižvelgia į informaciją, kurią išsiaiškino Rusija, šis tyrimas yra pasmerktas“, – rašė Rusijos bulvarinio laikraščio „Life News“ „ekspertas“.

Šis laikraštis priklauso tėvui ir sūnui Aromui ir Ashotui Gabrielianovams, kurie yra žinomi dėl savo artimų ryšių su Kremliumi.

Po to, kai buvo paviešinta olandų ataskaita apie lėktuvo katastrofą, „Life News“ pasirodė straipsnis, kuriame didieji Vakarų žiniasklaidos šaltiniai buvo kritikuojami dėl jų nusiteikimo prieš Rusiją.

Valstybės kontroliuojamas žinių kanalas anglų kalba „Russia Today“ taip pat prisidėjo prie šio pasakojimo ir skelbė, kad Rusija kreipėsi į „Jungtinių Tautų“ aviacijos agentūrą, kad ginklus gaminančios įmonės padarytos išvados taip pat būtų įrašytos į olandų ataskaitą.

„RT“ pranešime buvo skelbiama, kad raketa buvo paleista iš teritorijos, kurią kontroliavo Kijevas – tokios pozicijos buvo laikomasi „Almaz-Anterj“ surengtoje konferencijoje.

„Pažvelkite į naujausias papildymus „Almaz-Antej“ ataskaitoje“, – ragino tinklalapis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.