D. Trumpas tiki, kad knyga „Paliegusi Amerika“ atneš pergalę

Milijardierius Donaldas

D.Trumpas negaili pinigų ir jėgų savo rinkimų kampanijai.<br>AP nuotr.
D.Trumpas negaili pinigų ir jėgų savo rinkimų kampanijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2015, 10:36 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 10:21 PM

Naujoji knyga „Paliegusi Amerika: kaip grąžinti didybę Amerikai“ (Crippled America: How to Make America Great Again) pristato eiliniam skaitytojui respublikonų kampanijos favorito požiūrį į šalies problemas ir aiškinama, kodėl jis yra vienintelis, galintis pataisyti padėtį.

Internetinis knygynas „Amazon“ šį leidinį pažymėjo kaip svarbiausią politologijos kategorijoje, o didmenininkai greitai nustatė išpardavimo kainas už ploną tomelį, kurio apimtis – mažiau negu 200 puslapių.

Nekilnojamojo turto magnatas pakvietė pasaulio žiniasklaidą į Niujorko dangoraižį „Trump Tower“, kad pristatytų savo programinę knygą, o vėliau pasirašinėjo jos egzempliorius gerbėjams, laukusiems eilėje ištisas valandas.

Nors D.Trumpo persvara sumažėjo, apklausos rodo, kad jis tebėra populiariausias tarp veikėjų, besivaržančių dėl Respublikonų partijos kandidato titulo prieš 2016 metų prezidento rinkimus, likus mažiau negu 100 dienų iki pirmųjų pirminių balsavimų valstijose.

„Ketinu pelnyti tą nominaciją ir laimėsiu Baltuosius rūmus. Manau, kad įveikti (potencialią demokratų kandidatę) Hillary Clinton bus lengva, nes jos įdirbis labai prastas“, – pareiškė D.Trumpas, sumaniai atsakinėdamas į klausimus, žarstydamas pokštus ir įžeidinėdamas kitus pretendentus užimti prezidento postą.

D.Trumpas sutelkė kritiką prieš senatorių Marco Rubio, kuris pastaruoju metu vijosi milijardierių pagal populiarumą tarp apklausų respondentų, vadindamas jį „nelaime“ su kredito kortelėmis ir taip primindamas apie incidentą, įvykusį prieš daug metų, kai tas politikas apmokėjo savo asmenines išlaidas partijos kredito kortele.

D.Trumpo nuomone, jo artimiausiam varžovui – į pensiją išėjusiam neurochirurgui Benui Carsonui – stinga energijos ir tvirtos pozicijos imigrantų atžvilgiu. Tuo tarpu kitą varžovą – Jebą Bushą – jis laiko nesugebančiu perteikti savo žinios ir miegančiu tribūnoje per debatus.

H.Clinton gerai pasirodė per demokratų debatus tik todėl, kad visi jai svaidomi klausimai tebuvo „minkšti kamuoliukai“, tuo tarpu „kvailys“ Bernie Sandersas „pribaigė“ savo kampaniją, nesutikęs pasinaudoti skandalu dėl buvusios JAV valstybės sekretorės elektroninio pašto, tikino D.Trumpas.

Tačiau milijardierius pabrėžė, kad tuo atveju, jeigu taptų Baltųjų rūmų šeimininku, Amerika palaikytų „labai gerus“ santykius su Rusija, nes jis pats palaikytų labai gerus asmeninius santykius su tos šalies prezidentu Vladimiru Putinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.