Paskelbė MH17 lėktuvą numušusių separatistų pavardes

Spėjama, kad identifikuoti Rusijos kariai, kurie prisidėjo prie oro linijų „Malaysia Airlines“ lėktuvo, skridusio reisu MH17, numušimo. Tai teigia Jungtinėje Karalystėje esanti iniciatyvinė piliečių grupė „Bellingcat“, kuri specializuojasi socialiniuose tinkluose esančios informacijos analize, skelbia „The Guardian“ bei „ABC News“.

Tiesa, piliečių iniciatyvinės grupės „Bellingcat“ pateikta informacija kaltina Rusiją.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Tiesa, piliečių iniciatyvinės grupės „Bellingcat“ pateikta informacija kaltina Rusiją.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Spėjama, kad identifikuoti Rusijos kariai, kurie prisidėjo prie oro linijų „Malaysia Airlines“ lėktuvo, skridusio reisu MH17, numušimo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Spėjama, kad identifikuoti Rusijos kariai, kurie prisidėjo prie oro linijų „Malaysia Airlines“ lėktuvo, skridusio reisu MH17, numušimo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-04 10:12, atnaujinta 2017-06-11 23:34

Nyderlandų prokurorai teigė, jog rimtai išanalizuos jiems pateiktą informaciją.

„Šią informaciją gavome po Kalėdų. Mes ją nuosekliai ištirsime ir tada nuspręsime, ar ją galima panaudoti mūsų kaltinimuose“, – teigė Wimas de Bruinas, Nyderlandų prokuratūros atstovas.

Oro linijų „Malaysia Airlines“ lėktuvas, skridęs reisu MH17, buvo numuštas 2014 metų liepos 17 dieną rytų Ukrainoje. Tai padarė raketų sistema „žemė-oras“ „BUK“. Žuvo visi 298 lėktuvu skridę žmonės.

Nyderlandai tuomet pradėjo tyrimą, kuriuo siekiama surasti už šį įvykį atsakingus asmenis. Tiesa, dauguma ekspertų šią iniciatyvą vertina skeptiškai.

Vakarų valstybės bei Ukraina teigia, kad lėktuvą numušė rytų Ukrainos separatistų paleista raketa. Maskva tai neigia bei aiškina, jog šis įvykis – Ukrainos kaltė.

Tiesa, piliečių iniciatyvinės grupės „Bellingcat“ pateikta informacija kaltina Rusiją.

Grupė „Bellincat“ jau 2014 metais teigė, jog raketų sistema „BUK“ į rusų separatistų gretas pateko iš 53-iosios Rusijos priešlėktuvinės gynybos brigados. Brigada kaip tik buvo išsiųsta iš Rusijoje esančio Kursko prie Ukrainos sienos. Pasak grupės „Bellingcat“, 2014 metų birželio 23-iąją karinė technika judėjo pro Senąjį Oskolą link Ukrainos teritorijos.

Ta pati 53-iosios brigados raketų paleidimo sistema „BUK“ buvo nufilmuota po liepos 17-osios įvykių. Tuomet įrenginyje trūko vienos raketos.

„Bellingcat“ įkūėjas Eliotas Higginsas teigė, jog jau identifikuoti 20 brigadai priklausiusių asmenų. Pasak jo, šie žmonės arba žino, kas numušė lėktuvą, arba patys tai ir padarė.

Grupė naudojosi informacija, nuotraukomis bei vaizdo įrašais rastais socialiniuose tinkluose. Teigiama, kad ši informacija greitai bus paviešinta ir visuomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.