Kremlius nesureikšminta chuliganiško išpuolio prieš M. Kasjanovą

Kremlius trečiadienį išpuolį

M.Kasjanovas, buvęs šalies premjeras, kurį saugo federalinė saugumo tarnyba, sakė pateikęs pareiškimą policijai dėl „grėsmės savo gyvybei ir saugumui“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Kasjanovas, buvęs šalies premjeras, kurį saugo federalinė saugumo tarnyba, sakė pateikęs pareiškimą policijai dėl „grėsmės savo gyvybei ir saugumui“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-10 16:29, atnaujinta 2017-06-08 13:54

Buvęs Rusijos premjeras, opozicinės partijos PARNAS pirmininkas, savo antradienį vakare padarytame pareiškime sakė, kad apie 10 „neslaviškos išvaizdos“ vyrų įžengė į vieną Maskvos restoraną, kuriame jis vakarieniavo, ir sviedė jam į veidą tortą, grasinamai šūkaudami, o po to paspruko automobiliais.

M.Kasjanovas, buvęs šalies premjeras, kurį saugo federalinė saugumo tarnyba, sakė pateikęs pareiškimą policijai dėl „grėsmės savo gyvybei ir saugumui“.

Jo bendrapartietė Natalija Pelevina tinkle „Twitter“ vėliau paskelbė, kad M.Kasjanovo užpuolikai kalbėjo čečėniškai.

Anksčiau šiais metais Rusijos Čečėnijos respublikos prezidentas Ramzanas Kadyrovas pavadino šalies opozicijos veikėjus liaudies priešais, o praėjusią savaitę savo „Instagram“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame M.Kasjanovas matomas tarsi stebimas per snaiperio šautuvo taikiklį.

M.Kadyrovas įrašą palydėjo prierašu: „Kas dar nesuprato, supras dabar!“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas patikino, kad incidentas restorane nėra susijęs su R.Kadyrovo grasinimais.

„Čia nereikia nieko sieti su Čečėnijos vadovybe“, – sakė D.Peskovas žurnalistams.

„Mes kalbame apie chuliganų triuką, kuri, žinoma, reikia pasmerkti“, – sakė jis ir pridūrė, kad bet kokie su tuo susiję klausimai turėtų būti skirti Federalinei apsaugos tarnybai, kuri saugo M.Kasjanovą.

Savo ruožtu M.Kadyrovas tinkle „Instagram“ paskelbė pašaipų komentarą prie pranešimo apie išpuolį restorane, kurį išplatino viena čečėnų naujienų svetainė: „Ir vėl aš )))!!?:“.

Praėjusių metų vasarį Maskvos centre ant tilto šalia Kremliaus keturiais šūviais į nugarą buvo nušautas opozicijos lyderis Borisas Nemcovas, buvęs premjero pavaduotojas ir griežtas prezidento Vladimiro Putino kritikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.