Rusija toliau griežia dantį dėl MH17 katastrofos ataskaitos

Rusijos federalinė aviacijos agentūra „Rosaviatsia“ adresavo laišką numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo reiso MH17 aukų šeimoms. Laiške agentūra prašė šeimų reikalauti skaidrumo, objektyvumo ir efektyvumo iš olandų vadovaujamo kriminalinio tyrimo, praneša „The Moscow Times“ remiantis antradienį skelbta „TASS“ naujienų agentūros informacija.

Rusija vis dar nesutinka su olandų vykdomos reiso MH17 lėktuvo katastrofos tyrimo išvadomis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Rusija vis dar nesutinka su olandų vykdomos reiso MH17 lėktuvo katastrofos tyrimo išvadomis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-11 10:01, atnaujinta 2017-06-08 12:01

„Rosaviatsia“ vadovo pavaduotojas Olegas Storčevojus nurodo, jog Rusija pastoviai atkreipdavo dėmesį į olandų tyrimo slaptumą ir šališkumą.

Jis laiške reikalauja, kad olandai paaiškintų, kodėl techninis tyrimas truko tiek ilgai ir kodėl jo rezultatai abstraktūs ir neaiškūs.

O.Storčevojaus pasisakymas yra atsakas į Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui siųstą laišką, kurį rašė katastrofos aukų šeimos.

Nyderlandų valdžia ignoravo Rusijos suteiktą informaciją, pasak O.Storčevojaus.

Katastrofa įvyko 2014 m. liepos 17 d., iš Amsterdamo į Malaizijos sostinę Kvala Lumpūrą skridusiam lėktuvui nukritus karo paliestame Donecke, rytų Ukrainoje. Visi keleivio lėktuvai žuvo, iš kurių didžioji dalis buvo olandai.

Lėktuvą numušė raketų sistema „žemė-oras“ „BUK“, paleista iš Rusijos palaikymą turinčių separatistų kontroliuojamos teritorijos rytų Ukrainoje, skelbia olandų tyrimas.

Rusijos raketų sistemos „BUK“ gamintojas „Almaz-Antey“ teigia priešingai, kad raketa buvo paleista iš tuo metu Ukrainos armijos kontroliuojamos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.