Prezidentė D. Grybauskaitė – BBC laidoje apie sėkmingas moteris

Šeštadienį Jungtinės Karalystės nacionalinis transliuotojas BBC šeštadienio rytą pradėjo keturių laidų ciklą apie įtakingas pasaulio moteris pavadinimu „Jos istorija: moterų revoliucija“ (angl. „Her Story: The Female Revolution“).

Keturių laidų ciklą pradeda serija apie Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Keturių laidų ciklą pradeda serija apie Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-22 05:42, atnaujinta 2017-06-07 04:03

Keturių laidų ciklą pradėjo serija apie įtakingas moteris politikoje. Joje pasakojama ir apie Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę ir jos lyderystės istoriją.

Laida buvo dar kartą rodoma šeštadienį 22 val. 10 min. Lietuvos  laiku per kanalą „BBC World News“. Taip pat sekmadienį 4 val. ryto ir vakare – 17 val. 10 min.

„Dėl pastarojo meto progreso ir lygių teisių dar niekada nebuvo geresnio laiko gimti moterimi, -laidą pristato jos kūrėjai. – Naujame keturių serijų cikle „BBC World News“ susitinka su moterimis, kurios mina naujus kelius ir nepaklūsta lūkesčiams vis dar vyrų dominuojamame pasaulyje. Laidų ciklą „Jos istorija: moterų revoliucija“ pradeda moterys valdžioje“.

Šioje serijoje taip pat kalbamasi su Švedijos užsienio reikalų ministre Margot Wallström, Čilės prezidente Michelle Bachelet, kurdų moterimis kovotojomis, tarnaujančiomis Moterų apsaugos batalione ir Indijoje esančio Sodos miestelio mere Michelle Bachelet.

Laidoje analizuojama, kaip pasikeitė lyderystės suvokimas ir kaip moterys lyderės keičia stereotipus, susijusius su moterimis valdžioje. Kitose laidų ciklo serijose taip pat bus kalbamasi su Tarptautinio valiutos fondo vadove Christine Lagarde, moterų aktyvisčių grupės „Femen“ lydere Inna Ševčenko, iraniete lenktynininke Laleh Seddigh ir kitomis įtakingomis ir stereotipus griaunančiomis moterimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.