Kremliaus kritikas sunkios būklės atsidūrė ligoninėje, įtariamas apsinuodijimas

Televizijos žurnalistas ir pilietinės iniciatyvos „Atvira Rusija“ koordinatorius Vladimiras Kara-Murza pateko į vieną Maskvos ligoninę. Įtariamas apsinuodijimas, naujienų tarnybai „Interfax“ pranešė jo advokatas Vadimas Prochorovas.

V.Kara-Murza jau kuris laikas dirbo Michailo Chodorkovskio įsteigtoje pilietinėje iniciatyvoje „Atvira Rusija“ ir buvo aršus Kremliaus kritikas.<br>Facebook nuotr.
V.Kara-Murza jau kuris laikas dirbo Michailo Chodorkovskio įsteigtoje pilietinėje iniciatyvoje „Atvira Rusija“ ir buvo aršus Kremliaus kritikas.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 1:12 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:42 PM

V.Kara-Murza, pasak advokato, yra sunkios būklės. „Simptomai panašūs į tuos, kurie nustatyti prieš kiek daugiau nei dvejus metus“, – teigė V.Prochorovas.

Opozicionieriaus žmona Jevgenija Kara-Murza apie vyro būklę pranešė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Ji taip pat patvirtino, kad apsinuodijimo simptomai panašūs į tuos, kurie pasireiškė prieš dvejus metus.

„Gydytojas sakė, kad jo būklė sunki: žemas kraujo spaudimas, sunkus kvėpavimas. Kol kas priežastys nėra aiškios“, – rašė J.Kara-Murza.

2015 m. V.Kara-Murza pateko į ligoninę, kai jam apsireiškė apsinuodijimo simptomai. Atlikus tyrimus organizme aptikta didelė sunkiųjų metalų koncentracija.

Tuomet jis į gydymo įstaigą pristatytas netrukus po apsilankymo viename restorane. Vyras pasijuto blogai, jį ėmė pykinti.

V.Kara-Murza iš karto buvo paguldytas į reanimaciją. Komos būklės jis prabuvo visą savaitę. Vėliau gydymas buvo tęsiamas Vašingtone ir truko du mėnesius.

Neatmetama, kad V.Kara-Murza galėjo būti apnuodytas. Pats jis taip pat teigė negalėjęs apsinuodyti atsitiktinai. Be to, vyras tvirtino buvęs apnuodytas medžiagomis, kurių galėjo gauti tik specialiųjų tarnybų pareigūnai.

V.Kara-Murza jau kuris laikas dirbo Michailo Chodorkovskio įsteigtoje pilietinėje iniciatyvoje „Atvira Rusija“ ir buvo aršus Kremliaus kritikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.