Izraelyje atliekant tyrimą dėl pinigų plovimo suimtas deimantų kasybos magnatas

Izraelyje vykdant tarptautinį tyrimą dėl pinigų plovimo policija pirmadienį sulaikė deimantų kasybos magnatą Beny Steinmetzą  ir dar keturis asmenis, pranešė pareigūnai ir saugumo šaltinis.

 B.Steinmetzas sulaikomas jau antrą kartą nuo praėjusių metų pabaigos.<br> „Scanpix“ nuotr.
 B.Steinmetzas sulaikomas jau antrą kartą nuo praėjusių metų pabaigos.<br> „Scanpix“ nuotr.
 B.Steinmetzas sulaikomas jau antrą kartą nuo praėjusių metų pabaigos.<br> „Scanpix“ nuotr.
 B.Steinmetzas sulaikomas jau antrą kartą nuo praėjusių metų pabaigos.<br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 7:31 PM

Tarp sulaikytųjų yra ir Austrijos kanclerio Christiano Kerno patarėjas Talas Silbersteinas, skelbia Austrijos žiniasklaida, tačiau oficialiai ši informacija kol kas nepatvirtinta.

B.Steinmetzas sulaikomas jau antrą kartą nuo praėjusių metų pabaigos. Gruodį jam buvo skirtas namų areštas vykdant tyrimą dėl korupcijos, susijusį su sandoriais dėl deimantų kasybos Gvinėjoje.

Pernai Rumunijoje B.Steinmetzui buvo pareikšti kaltinimai dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir pinigų plovimo, dėl kurio valstybė neteko 145 mln. JAV dolerių.

Izraelio policija informavo, kad pirmadienio rytą penki įtariamieji buvo sulaikyti apklausai dėl įvairių įtarimų, įskaitant pinigų plovimą, sukčiavimą, klastojimą, trukdymą teisingumui ir kyšininkavimą.

Įtariamųjų namuose bei biuruose buvo atliktos kratos.

Policijos pranešime įtariamųjų pavardės ir jiems inkriminuojami nusikaltimai nenurodomi. Tačiau saugumo šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, patvirtino, kad vienas sulaikytųjų yra B.Steinmetzas.

Tuo tarpu Austrijos laikraštis „Oesterreich“ pranešė, kad tarp sulaikytųjų yra B.Silbersteinas. Kanclerio Ch.Kerno Socialdemokratų partija (SPÖ) išplatino pareiškimą, kuriame nurodė atsisakanti toliau bendradarbiauti su B.Silbersteinu po „kaltinimų, kurie šiandien buvo paviešinti Izraelyje“.

B.Silbersteinas taip pat dirbo buvusio Izraelio premjero Ehudo Olmerto patarėju.

Izraelio milijardierius B.Steinmetzas kontroliuoja kasybos kompaniją „BSG Resources“ ir, anot žurnalo „Forbes“, užima 17-ą vietą turtingiausių Izraelio žmonių sąraše. Jo turtas vertinamas 1,02 mlrd. JAV dolerių.

Gruodį jam buvo skirtas namų areštas iki sausio 2 dienos. Tuo metu „BSG Resources“ išplatino pareiškimą, kuriame B.Steinmetzui pareikštus įtarimus pavadino „neturinčiais jokio pagrindo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.