Gruzijos eksprezidentas neatsisako ambicijų vadovauti Ukrainos vyriausybei

Gruzijos eksprezidentas ir buvęs Odesos srities administracijos vadovas Michailas Saakašvilis, dabar vadovaujantis Ukrainos opozicinei partijai „Naujųjų jėgų judėjimas“, pareiškė nepuoselėjantis ambicijų tapti Ukrainos prezidentu, tačiau yra pasirengęs vadovauti vyriausybei.

 M.Saakašvilis teigė nesiekiantis tapti Ukrainos prezidentu. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Saakašvilis teigė nesiekiantis tapti Ukrainos prezidentu. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 2:57 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 5:05 PM

„Vienareikšmiškai esu pasirengęs prisiimti atsakomybę normalioje Ukrainos vyriausybėje. Niekada jokiomis aplinkybėmis nekelsiu savo kandidatūros į Ukrainos prezidentus“, – sakė M.Saakašvilis antradienė vakare tiesioginiame televizijos „Zik“ eteryje.

Argumentuodamas savo poziciją politikas sakė, kad, jo nuomone, Ukrainos valstybės vadovu turi būti tik ukrainietis, gimęs ir augęs Ukrainoje.

„Daugiau nei 13 metų praleidau Ukrainoje, tačiau prezidentais turi būti ukrainiečiai su stažu, o vyriausybėje gali dirbti įvairūs žmonės pagal Ukrainos poreikius“, – aiškino jis.

M.Saakašvilis taip pat sakė, kad anksčiau Ukrainos prezidentas Petro Porošenka yra siūlęs jam vadovauti šalies vyriausybei, tačiau jis kategoriškai atsisakęs.

„Jis visą laiką darė užuominas, turbūt Jaceniukui („Liaudies fronto“ lyderiui, ekspremjerui Arsenijui Jaceniukui), kad aš – būsimasis ministras pirmininkas. Kai aš apie tai sužinojau, pasakiau: „Petro Aleksejevičiau, nejau jūs tai kalbate?“ Jis sako: „Kodėl gi ne?“ Aš pasakiau: „Ne!“ – pasakojo M.Saakašvilis.

Paklaustas, ar pirmadienį vyks į apklausą Generalinėje prokuratūroje, politikas atsakė teigiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.