Michailą Saakašvilį nuteisė trejiems metams kalėjimo

Tbilisio miesto teismas pripažino buvusį Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį kaltu už piktnaudžiavimą valdžia, kai užėmė šalies vadovo postą. Už tai M.Saakašviliui nedalyvaujant teisme buvo priimtas sprendimas jį nuteisti trejų metų įkalinimo bausme. 

 M.Saakašvilį nuteisė už akių. <br> Sputinik/Scanpix nuotr.
 M.Saakašvilį nuteisė už akių. <br> Sputinik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 10:40 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:46 AM

Tai pirmasis teismo nuosprendis prieš M.Saakašvilį, sudarantis pagrindą jo ekstradicijai iš Ukrainos teritorijos, skelbia  „Kommersant“. 

Teismo ir prokuratūros nuomone, M.Saakašvilis piktnaudžiavo valdžia kai 2009 m. suteikė malonę aukštiems policijos pareigūnams. Jie buvo nuteisti už vieno Gruzijos banko darbuotojo Sandro Girvliani pagrobimą. 

Kaip nustatė teismas, M.Saakašvilis dar iki jų nuteisimo 2006 m. pažadėjo policijos pareigūnams, jog šie greitai išeis į laisvę mainais į tylą, kad nurodymas pagrobti ir sumušti S.Girvliani buvo gautas iš aukšto šalies Vidaus reikalų ministerijos pareigūno, artimo pačiam Gruzijos prezidentui. 

Pagrobtas ir sumuštas S.Gurvliani dėl patirtų sužalojimų prarado sąmonę ir vėliau mirė. 

S.Gurvliani M.Saakašvilio nemalonę užsitraukė po to kai 2006 m. Tbilisio bare įžeidinėjo artimiausius M.Saakašvilio bendražygius saugumo struktūrose. 

M.Saakašvilis suteikė malonę vėliau nuteistiems policijos pareigūnams, sutrumpindamas jų bausmės laiką ir atverdamas galimybes jiems iš viso išeiti iš įkalinimo įstaigos. 

M.Saakašvilis praėjusių metų spalio pabaigoje pareiškė, kad Ukrainos Generalinė prokuratūra ruošia jo dokumentus ekstradicijai į Gruziją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.