Michailas Saakašvilis sugrąžintas į Lenkiją, panaudojus jėgą prieš jo šalininkus

Ukrainoje partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ lyderis, buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis sugrąžintas į ankstesnę jo buvimo šalį (Lenkiją). Jį sulaikant, Kijeve Ukrainos pasieniečiai buvo priversti panaudoti jėgą, sakė Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovas Olehas Slobodianas.

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis sugrąžintas į ankstesnę jo buvimo šalį - Lenkiją. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis sugrąžintas į ankstesnę jo buvimo šalį - Lenkiją. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 6:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:46 PM

„Prisiskambino! Jis Varšuvoje“, – parašė savo paskyroje feisbuke D. Sakvarelidzė.

Lenkijos pasienio tarnyba patvirtino informaciją apie M. Saakašvilio atvykimą į Lenkijos teritoriją.

„Apie situaciją su M.Saakašviliu. Šiandien, vasario 12, Valstybinės pasienio tarnybos kariškiai kartu su Migracijos tarnybos ir Nacionalinės policijos atstovais pranešė Saakašviliui kompetentingo organo sprendimą dėl jo sugrąžinimo į ankstesnę buvimo šalį. Tačiau, atliekant procedūrą, teisėsaugos organų atstovus užpuolė nežinomi asmenys iš Michailo Saakašvilio aplinkos. Pasieniečiai buvo priversti gintis ir panaudojo jėgą“, – parašė O.Slobodianas feisbuke pirmadienį vakare.

Tuo tarpu M.Saakašvilio advokatas Ruslanas Černoluckis įteikė Kijevo policijos Pečioros rajono valdybai paraišką apie šio politiko pagrobimą, pranešama „Naujųjų jėgų judėjimo“ svetainėje internete.

M.Saakašvilio šalininkai ketina rinktis prie Ukrainos prezidento administracijos pastato.

Anksčiau tinklalapis tsn.ua, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad M. Saakašvilis apie 16 val. Kijevo ( ir Lietuvos) laiku pirmadienį užsakytu reisu išskraidintas iš Ukrainos į Lenkiją.

Ukrainos prezidento patarėjas ir gynybos ministro padėjėjas Jurijus Birukovas patvirtino, kad M.Saakašvilis išvyko iš šalies. „Išskrido“, – parašė jis pirmadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.