30-metį sūnų iš namų iškraustė tik teismo sprendimu

Nurieda ne viena ašara, kai vaikai pareiškia paliekantys namus. O ką daryti, jeigu jie niekaip nesiteikia išsikraustyti ir ketina sėdėti ant sprando visą gyvenimą? Viena pora dėl tokio sūnaus kreipėsi į teismą.

M.Rotondo teismo salėje troško kamerų dėmesio, su tėvais nesikalbėjo.<br>AP nuotr.
M.Rotondo teismo salėje troško kamerų dėmesio, su tėvais nesikalbėjo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

CNN, „The New York Post“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

May 24, 2018, 12:36 PM

Niujorko valstijos teismas šią savaitę nurodė 30-mečiam Michaelui Rotondo išsikraustyti iš tėvų namų, kai juodu kreipėsi į teismą, nes sūnus niekaip nesiteikė pradėti savarankiško gyvenimo.

Tiesa, teismo dokumentuose nebuvo nurodyta priežastis, kodėl jie nori, kad vaikas paliktų namus.

Markas ir Christina Rotondo nutarė kreiptis į teismą, kai niekas kitas nebepadėjo. Jie siūlė pinigus, pagalbą, bet sūnus išsikraustyti nesiteikė.

Tėvai prašė M.Rotondo bent jau susirasti darbą ir atsikratyti seno automobilio „Volkswagen Passat“, kuris buvo užėmęs jų kiemą. Tačiau vyras nepakrutino nė piršto.

„Michaelai, štai tau 1100 dolerių nuo mūsų, kad galėtum rasti vietą, kur apsigyventi, – buvo rašoma viename tėvų laiške, kurie perduoti teismui nagrinėti. – Galėtum parduoti muzikos grotuvą, įrankių ar ginklų, kad užsidirbtum papildomų pinigų ir turėtum šiek tiek daugiau vietos.

Žmonės su dar prastesne karjeros patirtimi dirba. Pirmyn, tu taip pat gali susirasti darbą!“

Tėvų žodžių sūnus neklausė, todėl jie rašydavo raštiškus prašymus, siūlė prieš 8 metus atgal į tėvų namus grįžusiam vaikui ieškoti išeities pačiam.

„Michaelai, pasitarę su tavo mama nusprendėme, kad tu privalai nedelsdamas palikti šiuos namus. Duodame tau dvi savaites išsikraustyti. Sugrįžti tu nebegalėsi. Imsimės visų reikiamų veiksmų, kad mūsų sprendimas būtų įgyvendintas“, – dar vasario mėnesį rašė tėvai.

Antradienį teismo posėdyje vyras aiškino puikiai žinąs, jog tėvai nori, kad jis išsikraustytų iš jų rančos, tačiau pats to padaryti nesutiko.

Teisėjas vyrą bandė įkalbėti išsikelti savo noru, tačiau M.Rotondo dievagojosi, kad jam, kaip šeimos nariui, turi būti suteikti dar šeši papildomi mėnesiai, kad jis rastų kur gyventi.

Teisėjas Donaldas Greenwoodas tokį prašymą atmetė pavadindamas įžūliu ir nusprendė vyrą iškeldinti per prievartą. Pasipiktinęs M.Rotondo pareiškė, kad rengiasi teikti apeliaciją.

Nepaisant jam nepalankaus sprendimo, atrodė, kad M.Rotondo patiko būti teisme ir dėmesio centre – antraip nei jo tėvai, sėdintys tylūs, jis prašė žurnalistų jį filmuoti, siūlė paimti iš jo interviu.

Prieš kameras jis aiškino, kad gyvena ne kokiame nors rūsyje, o turi savo kambarį, pats skalbia savo drabužius ir tvarkosi.

Amerikietis aiškino, kad taip pat turi savo verslą, kurį jam reikia išlaikyti, o teisėjas dabar jį smukdo.

Tačiau kai buvo paklaustas, koks jis, daugiau komentuoti nenorėjo: „Mano verslas yra mano reikalas.“

Vyras aiškino, kad nuo tada, kai prieš aštuonerius metus vėl grįžo gyventi pas tėvus, „niekas ir nesitikėjo, kad jis prisidės prie namo išlaikymo, namų ruošos ar aplinkos tvarkymo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.