Iranas pradėjo naikintuvų „Kowsar“ serijinę gamybą

Iranas pradėjo savo sukonstruotų 4-osios kartos naikintuvų „Kowsar“ serijinę gamybą, šeštadienį pranešė televizija „Press TV“.

 Iranas pradėjo savo sukonstruotų 4-osios kartos naikintuvų „Kowsar“ serijinę gamybą, šeštadienį pranešė televizija „Press TV“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iranas pradėjo savo sukonstruotų 4-osios kartos naikintuvų „Kowsar“ serijinę gamybą, šeštadienį pranešė televizija „Press TV“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2018, 1:01 PM, atnaujinta Nov 3, 2018, 1:02 PM

Lėktuvų surinkimo linijos centrinėje Isfahano provincijoje atidarymo ceremonijoje dalyvavo Irano gynybos ministras Amiras Hatami.

„Greitai bus pagamintas reikiamas skaičius šių lėktuvų; jie bus perduoti Karinėms oro pajėgoms“, – sakė jis.

„Press TV“ nurodė, kad „Kowsar“ yra pritaikyti teikti palaikymą antžeminių pajėgų operacijoms. Televizija pridūrė, kad šie orlaiviai yra labai manevringi ir gali nešti įvairią ginkluotę.

Šiuos naikintuvus Iranas pirmąkart pademonstravo rugsėjį Teherane vykusioje gynybos pramonės parodoje.

Valstybinės televizijos reportaže buvo matyti, kaip šalies prezidentas Hassanas Rouhani sėdi naujojo lėktuvo kabinoje.

Kaip tuomet nurodė naujienų agentūra „Tasnim“, šis 4-osios kartos naikintuvas pasižymi „pažangia aviacijos elektronika“ ir turi universalų radarą. Agentūra pridūrė, kad šis lėktuvas yra „100 proc. tėvyninės gamybos“.

A. Hatami tąsyk sakė, kad gynybos programą skatina plėtoti patirtis, įgyta per raketų atakas, patirtas Irano 9-ame dešimtmetyje per aštuonerius metus trukusį karą su Iraku, taip pat Izraelio ir JAV kartojami grasinimai, kad santykiuose su šiitiška respublika neatmestinos jokios priemonės.

„Per (Irano ir Irako) karą pasimokėme, kad negalime kliautis niekuo, išskyrus save. Mūsų ištekliai riboti, tad esame įsipareigoję užtikrinti saugumą mažiausia kaina“, – ministras sakė interviu televizijai.

Irano varžovėms regione Jungtinės Valstijos yra pardavusios ginkluotės už milijardus dolerių, bet reikalavo, kad Teheranas apribotų savo gynybos programas. Vašingtonas penktadienį paskelbė nuo lapkričio 5-osios grąžinsiantis visas anksčiau šiitiškai taikytas skaudžias sankcijas, kad priverstų Teheraną nusileisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.