Brazilijos prezidentas išrašytas iš ligoninės, kur jis po operacijos praleido daugiau kaip dvi savaites

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro išrašytas iš Alberto Einsteino ligoninės San Paule, kur jis buvo gydomas po sausio pabaigoje atliktos operacijos. Tai sakoma trečiadienį pačios gydymo įstaigos paskelbtame pranešime.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-13 23:43

„Normalizavus plaučių būklę ir atnaujinus žarnyno veiklą, šįryt jis (J. Bolsonaro) buvo išrašytas“, – pranešė ligoninė. Gydytojai taip pat pažymėjo, kad politikas kol kas turi laikytis dietos.

Savo ruožtu valstybės vadovo atstovas spaudai Otavio Santana do Rego Barrosas televizijos kanalui „Globo“ pranešė, kad J. Bolsonaras paliko ligoninę ir artimiausiu metu grįš į sostinę. Antrąją dienos pusę jis praleis savo rezidencijoje. Oficialių susitikimų valstybės vadovas kol kas neplanuoja.

Manyta, kad prezidento hospitalizacija truks apie 10 dienų. Bet vasario 7 d. J. Bolsonaro buvo diagnozuotas plaučių uždegimas. Iki antradienio imtinai jis vartojo antibiotikus. Tad valstybės vadovas praleido ligoninėje beveik 18 dienų.

J. Bolsonaro buvo sunkiai sužeistas peiliu rugsėjo 6 d. per susitikimą su rinkėjais Minas Žerajo valstijos Žuiz di Foros mieste šalies pietryčiuose. Incidento vietoje policija sulaikė 40 metų Adelio Bispą De Oliveirą, kuris prisipažino padaręs nusikaltimą. Tada politikas praleido ligoninėje daugiau kaip tris savaites, jam buvo atliktos dvi operacijos. Trečia ir paskutinė chirurginė intervencija buvo susijusi su visišku žarnyno atkūrimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.