EPP vadovas susitiks su Vengrijos premjeru V. Orbanu – laikraštis

Centro-dešinės pakraipos Europos liaudies partijos (EPP) pirmininkas Manfredas Weberis susitiks su populistiniu Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu aptarti jo vadovaujamos „Fidesz“ partijos konfliktą su EPP, skelbia Vokietijos laikraštis „Welt am Sonntag“.

Centro-dešinės pakraipos Europos liaudies partijos (EPP) pirmininkas Manfredas Weberis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Centro-dešinės pakraipos Europos liaudies partijos (EPP) pirmininkas Manfredas Weberis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-09 18:34

„Aš per ateinančias kelias dienas asmeniškai susitiksiu su Viktoru Orbanu Budapešte“, – sekmadienį pasirodysiančiam laikraščiui sakė M. Weberis.

Jis sakė norintis aiškiai vengrų premjerui pareikšti, kad jo partija bus priversta pasitraukti iš EPP, jeigu jis nepakeis savo pozicijos.

Antradienį M. Weberis – pagrindinis EPP kandidatas vėliau šiais metais perimti Europos Komisijos vairą – „Fidesz“ partijai paskelbė ultimatumą, jeigu ji nenori būti pašalinta iš didžiausios frakcijos Europos Parlamente.

Iš V. Orbano reikalaujama nutraukti savo prieš ES nukreiptą retoriką, leisti vengrų kilmės amerikiečių milijardieriaus George Soroso įsteigtam Vidurio Europos Universitetui ir toliau veikti Budapešte ir atsiprašyti kitų EPP narių.

M. Weberis taip pat išreiškė savo pasipiktinimą Vengrijoje vykdoma informacine kampanija prieš dabartinį Europos Komisijos pirmininką Jeaną-Claude'ą Junckerį, atstovaujantį EPP, kurį Vengrija kaltina remiant nelegalią migraciją.

EPP yra didžiausia partija Europos Parlamente. Jai priklauso pagrindiniai centro dešinės judėjimai Europoje, įskaitant ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vadovaujama partija CDU.

EPP ketina aptarti „Fidesz“ partijos likimą kovo 20 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.