Kremlių kritikuojantis rusų tinklaraštininkas atskleidė savo tapatybę

Vienas populiarus rusų tinklaraštininkas, kritikuojantis Kremlių ir gyvenimą šiuolaikinėje Rusijoje, bet iki šiol rašydavęs prisidengęs slapyvardžiu „StalinGulag“, ketvirtadienį atskleidė savo tapatybę.

 Vienas populiarus rusų tinklaraštininkas, kritikuojantis Kremlių ir gyvenimą šiuolaikinėje Rusijoje, bet iki šiol rašydavęs prisidengęs slapyvardžiu „StalinGulag“, ketvirtadienį atskleidė savo tapatybę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vienas populiarus rusų tinklaraštininkas, kritikuojantis Kremlių ir gyvenimą šiuolaikinėje Rusijoje, bet iki šiol rašydavęs prisidengęs slapyvardžiu „StalinGulag“, ketvirtadienį atskleidė savo tapatybę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 1:27 PM

Kandžiais pastebėjimais ir sarkastišku stiliumi garsėjantis tinklaraštininkas turi per 1 mln. sekėjų socialiniame tinkle „Twitter“ ir dar per 300 tūkst. – susirašinėjimo programėlėje „Telegram“.

Dėl tinklaraštininko tapatybės spėliota daugybę metų, bet šią savaitę jis prisipažino esąs Aleksandras Gorbunovas, gimęs 1992 metais Machačkalos mieste Šiaurės Kaukaze.

„Aš esu „StalinGulag“ ir daugiau nebesu anonimas“, – ketvirtadienį tviteryje parašė vyras, pasidalijęs nuoroda į savo interviu BBC Rusijos redakcijai.

Reportaže matyti neįgaliojo vežimėlyje sėdintis A. Gorbunovas. Pasak vyro, juo jis naudojasi beveik visą savo gyvenimą, nes jam buvo diagnozuota spinalinė raumenų atrofija.

A. Gorbunovas teigė, kad rašyti pradėjo pajutęs poreikį parodyti gyvenimo jo šalyje absurdą.

„Tinklaraštis nebuvo kažkoks apmąstytas projektas. Viskas įvyko atsitiktinai“, – tvirtino jis.

„Būna situacijų, kai paprasčiausiai neįmanoma tylėti, kai neįmanoma nepasakyti, kad vyksta beprotiški dalykai“, – pridūrė A. Gorbunovas.

Vienoje tviterio žinutėje praėjusį mėnesį tinklaraštininkas atkreipė dėmesį į faktą, kad Rusijos televizijos itin atidžiai sekė kandidatų debatus kaimyninės Ukrainos prezidento rinkimų išvakarėse.

„Kaip degradavo mūsų politinė sistema: daug įdomiau stebėti rinkimus svetimoje šalyje, negu net viltis, kad kada nors ir pas mus bus kažkas panašaus“, – rašė jis.

A. Gorbunovas sakė, kad dabar gyvena Maskvoje su partnere ir yra sėkmingas biržos makleris.

Jis teigė nusprendęs atskleisti savo tapatybę po to, kai jo tėvų namuose Machačkaloje policija surengė kratą.

Pastaraisiais metais Rusijos valdžia mėgina užblokuoti interneto svetaines, kur skelbiama nepalanki Kremliui informacija, taip pat ir šifruojamo susirašinėjimo programėlę „Telegram“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.