Vaiku apsimetusią moterį įsivaikinusios šeimos košmaras tęsiasi

Istorija apie JAV įvaikintą šešiametę Nataliją, kuri paaiškėjo esanti suaugusi moteris ir pasikėsino nužudyti savo įmotę, kelia šiurpą. Tačiau atomazga  nustebins net ir fantastinių filmų gerbėjus. 

 Natalija ir Kristine Barnett.<br> lrytas.lt koliažas
 Natalija ir Kristine Barnett.<br> lrytas.lt koliažas
 Natalija.<br> Policijos nuotr.
 Natalija.<br> Policijos nuotr.
 Natalija ir ją įvaikinusi pora.<br>lrytas.lt koliažas
 Natalija ir ją įvaikinusi pora.<br>lrytas.lt koliažas
Kristine Barnett.<br>Policijos nuotr.
Kristine Barnett.<br>Policijos nuotr.
Michaelis Barnettas.<br>Policijos nuotr.
Michaelis Barnettas.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-09-30 19:18, atnaujinta 2019-10-01 22:09

„Daily Mail“ Kristine Barnett davė išskirtinį interviu, kuriame papasakojo, kad mergaitė bandė ją nužudyti ir atsidūrė psichiatrinėje ligoninėje. Ten ji prisipažino medikams, kad yra suaugusi moteris.

Tačiau ši istorija tuo nesibaigė – medikai taip pat paliudijo, kad „maža mergaitė“ nėra jau tokia maža.

Čia galite perskaityti pirmąjį straipsnį apie šeimos dramą: Šešiametę įsivaikinusios šeimos košmaras: aiškėja, kad tai suaugusi moteris, bandžiusi juos nužudyti.

K.Barnett paviešino medicininius dokumentus, kurie patvirtino šį jos pasakojimą ir kad sveikatos priežiūros specialistai turėjo tokių pačių įtarimų dėl Natalijos.

Vienos klinikos terapeutė teigė, kad 2012 m. sausio mėn. Natalija jai patvirtino, kad yra aštuoniolikos metų.

Iškalbingiausiu įkalčiu laikomas 2012 m. kovo mėnesio pirminės sveikatos priežiūros gydytojo Andrew McLareno laiškas, kuriame specialistas tvirtina, kad 2003 m. akivaizdžiai yra netiksli Natalijos gimimo data, ir kad Natalija padarė karjerą apsimesdama, kad yra mažas vaikas. Jis tvirtino, kad Natalija apgavo jį, savo įtėvius ir kitus gydytojus.

2012 m. policija pradėjo domėtis, ar tai gali būti imigracijos apgaulė. Policijos detektyvas Scottas Clouse'as tada įtėvius įspėjo, kad bylą perdavė FTB, nes įtarė, kad Natalija dar prieš išvykdama iš Ukrainos galėjo apsimetinėti dėl savo amžiaus.

Prieš ketverius metus detektyvas mirė nuo vėžio, tačiau jo kolega prisiminė šią bylą, tačiau teigė nemanąs, kad FTB ruošėsi tęsti tyrimą.

2012 m. Barnettai kreipėsi į vietos teismą prašydami „pataisyti“ Natalijos amžių, kad ji galėtų gauti suaugusiesiems skirtą gydymą.

Šeima paviešino dokumentus, kuriuose teisėjas Geraldas S. Zore'as sutiko, kad Bernettų poros įtarimai yra „teisingi“ ir pakeitė Natalijos gimimo datą į 1989 m. rugsėjo 4 d. – nuo aštuonerių iki 22 metų.

Nuo tos akimirkos, Bernettų teigimu, Indianos valstija Nataliją laikė suaugusia ir ji buvo teisiškai atsakinga už save.

Nepaisant to, šeima išnuomojo Natalijai butą, kur ji ir grįžo 2012 m. rugpjūčio mėnesį kai buvo paleista iš psichiatrinės ligoninės ir atiduota prižiūrėti valstybinei sveikatos priežiūros įmonei „Aspire Indiana“.

Šeima nepaliko Natalijos likimo valiai – jie padėjo jai gauti socialinio draudimo numerį, kreipėsi dėl pašalpų, maisto paramos ir tapatybės pažymėjimo.

Kilus problemų dėl Natalijos elgesio ir ją iškeldinus, šeima vėl įsitraukė, kad įdukra neliktų benamė ir išnuomojo jai kitą būstą.

K.Bernett pasakojo, kad kasdien bendravo su Natalija ir net sugalvojo, kad merginai reiktų įgyti išsilavinimą ir kosmetologės specialybę.

„Aš jai pasakiau, kad rūpinsiuosi ja ir remsiu finansiškai dar vienerius metus. Lygiai taip pat, kaip aš dariau su kitais savo vaikais.

Pasirašiau nuomos sutartį ir metus mokėjau mokesčius, dariau viską, kad ji įgytų specialybę, pirkau jai maistą, baldus ir kitas prekes.

Buvau optimistė, nes ji turėjo aiškų planą, ji gaudavo maisto paramą. Kitiems dalykams ji gaudavo socialinio draudimo išmokas. Ji įrodė, kad sugeba gyventi savarankiškai“, – pasakojo moteris.

2013 m. K.Barnett išleido knygą apie sūnų Jake'ą, kuriam dabar 21-eri, pavadinimu „Kibirkštis: motinos istorija apie puoselėjimą, genialumą ir autizmą“. Tais pačiais metais šeima persikėlė į Kanadą, kad Jake'as galėtų lankyti teorinės fizikos institutą Ontarijuje, Natalija liko savo nuomojamame bute.

Tačiau jiems persikėlus Natalija dingo ir nustojo atsakyti į šeimos skambučius.

Moteris neslepia, kad ją kamavo baimė, jog Natalija gali nustoti vartoti vaistus ir kitai nieko neįtariančiai šeimai apsimesti mažu vaiku.

„Buvau radusi jos spintelėje mažą rausvą suknelę ir šalia jos namo pastatytą rausvą mažą dviratį. Būčiau turėjusi priversti ją gydytis, tačiau negalėjau to padaryti, nes ji buvo jau suaugusi.

Jai nutraukus bendravimą aš gavau laišką, kad ji pakeitė socialinio draudimo pajamų gavėją iš Michaelo į kažką kitą“, – atvirame interviu teigė K.Barnett.

„Paskutinį kartą kalbant telefonu Natalija man pasakė, kad ruošia spagečius savo naujai šeimai. Aš nieko nepalikau ir neapleidau. Išvažiavau į Kanadą, kad mano sūnus galėtų siekti gerersnio išsilavinimo. Visi kiti kaltinimai yra siaubingi ir gniuždantys“, – sakė moteris.

Tačiau Tippecanoe apygardos šerifo departamentas pateikė kitokius dokumentus ir visiškai kitokią versiją.

Buvo paviešinta 2010 m. birželio mėn. Vaikų ligoninės eksperto daktaro Riggs pažyma apie Natalijos kaulų tankio tyrimus. Galutinė dokumentuose nurodoma išvada – mergaitei maždaug aštuoneri metai.

Tolesnis skeleto tyrimas atliktas toje pačioje įstaigoje po dviejų metų rodo, kad mergaitei gali būti apie 11 metų.

Tarp dokumentų pateikiamas ir raštas, kad Natalija 2014 m. policijai sakė, kad jos įtėviai persikėlė į Kanadą, o ji buvo „palikta viena“. Policijos pareigūnai padarė išvadą, kad Natalija yra patikima liudininkė.

Tačiau pareigūnai negali paaiškinti, kodėl detektyvai laukė penkerius metus kol pateikė kaltinimus Michaelui Bernettui, kuris 2014 m. išsiskyrė su Kristine, vedė ir vėl apsigyveno Indianoje.

Dokumentuose yra Michaelo 2019 m. rugsėjo 5 d. liudijimas, kuriame jis prisipažino, kad visa šeima žinojo, jog Natalija yra mažametis vaikas, kai ją paliko.

Dokumente rašoma: „Michaelas Barnettas prisipažino, kad Kristine Barnett liepė Natalijai kitiems sakyti, kad ji tik atrodo jauna, bet iš tiesų jai yra 22-eji metai“.

Čia situacija pasidaro dar painesnė, nes M.Barnetto advokatas Terrance'as Kinnardas neigė, kad jo klientas pripažino savo kaltę: „Policijos pažyma meluoja. Michaelas niekada nesakė, kad žinojo, jog Natalija yra vaikas.

Mano klientas tris valandas su pareigūnais kalbėjo be advokato, todėl jo liudijimas nėra patikimas“.

Kalbant apie Nataliją, atrodo, kad nei jos įtėviai, nei jų advokatai, nei kažkas kitas, įsitraukęs į šią nesantaikos bylą, šiuo metu nežino jos buvimo vietos.

Nepaisant galimybės, kad Natalijai dabar yra 30 metų, visi jos įvaikinimo bylos įrašai nebus atskleisti, kol teismas nenuspręs kitaip, kadangi visos įvaikinimo bylos yra konfidencialios.

Paskutinį kartą savo įtėvį Natalija matė 2016 m. teisme, kuriame buvo baigtas nagrinėti skaudžių ir painių šeimos santykių skyrius.

Teisme pora, kuri buvo pavadinta Antwonas ir Cynthia Mansai, pateikė netikėtą prašymą tapti Natalijos globėjais, o tam reikėjo įrodyti, kad ji yra nepilnametė ir atkurti jos pradinę gimimo datą.

Barnettai pateikė prieštaravimą ir tvirtino, kad Natalija yra suaugusi.

Bylos įrašai nėra vieši, tačiau žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad teisėjas liepė paskirti tyrimą Natalijos amžiui nustatyti, o M.Barnettas ir keletas ekspertų davė parodymus.

„Natalija gyveno pati, o pora norėjo tapti jos globėjais galvodami, kad ji dar vaikas. Pora bandė panaikinti 2012 m. sprendimą, kad ji suaugusi. Teismo posėdis buvo ypač nuodugnus, o teisėjas ne tik apžiūrėjo medicinines ataskaitas, bet išklausė liudininkus.

Po to teisėjas patvirtino, kad natalija yra pilnametė ir pora atsisakė globos prašymo. Nerimą kelia tai, kad tyrėjas, kuris pateikė kaltinimus šeimai apleidus vaiką, buvo tame teismo posėdyje“, – sakė M.Barnetto advokatas T.Kinnardas.

Žurnalistams užklausus prokurorų komentaro, buvo gautas atsakas, kad byla nebus komentuojama tyrimo eigoje.

„Valstija mane kaltina, kad aš nusikaltau prieš vaiką, nors ta pati valstija kelis kartus nustatė, kad Natalija yra suaugusi.

Nuo pirmos dienos tai buvo meilės misija, tačiau kai įsileidi vaiką į savo namus, tada tikiesi, kad tai ir bus vaikas. Būti tokiomis aplinkybėmis apkaltinta yra net ne kvaila, tai pasibaisėtina“, – pasakojo Kristine, kuri prašė, kad jos ir jos šeimos buvimo vieta išliktų konfidenciali, dėl galimų grėsmių.

Išsiskyrusi pora pasidavė teisėsaugai dėl pateiktų kaltinimų ir buvo nedelsiant paleisti už užstatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.