Brazilijos prezidentas grasina, kad jo šalis trauksis iš PSO

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro pagrasino, kad jo šalis trauksis iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). Šiuo metu jo vyriausybė analizuoja JAV išstojimą iš organizacijos, apie kurį prieš savaitę paskelbė prezidentas D. Trumpas, penktadienį sakė J. Bolsonaro. „Arba PSO dirba be ideologinio šališkumo, arba mes taip pat trauksimės“, – pridūrė jis.

J. Bolsonaras smarkiai kritikuojamas dėl savo reakcijos į pandemiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Bolsonaras smarkiai kritikuojamas dėl savo reakcijos į pandemiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2020, 9:16 AM, atnaujinta Jun 6, 2020, 10:18 AM

D. Trumpas praėjusios savaitės penktadienį paskelbė apie savo šalies išstojimą iš PSO. Ginče dėl organizacijos reakcijos į koronaviruso pandemiją jis jau balandžio viduryje nutraukė JAV įmokas. D. Trumpas kaltina PSO netinkamu veikimu bei palankumu Kinijai, kur ir kilo naujasis koronavirusas.

J. Bolsonaro smarkiai kritikuojamas dėl savo reakcijos į pandemiją. Viruso sukeliamą COVID-19 ligą jis praeityje yra pavadinęs „lengvu gripu“. Prezidentas atmeta valstijų taikomus ribojimus, nes jie kenkia ekonomikai. Brazilija jau tapo vienu pandemijos epicentrų. Čia registruota daugiau kaip 34 000 mirčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.