Prancūzijoje dėl elektros tinklų gedimų traukiniuose buvo įstrigę tūkstančiai žmonių

Prancūzijos pietvakariuose tūkstančiai keleivių naktį į pirmadienį buvo įstrigę greituosiuose traukiniuose TGV, sustojusiuose dėl problemų su elektros tiekimu, o kai kurie žmonės skundėsi pristigę vandens, maisto ir gryno oro.

 Prancūzijoje dėl elektros tinklų gedimų traukiniuose buvo įstrigę tūkstančiai žmonių.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Prancūzijoje dėl elektros tinklų gedimų traukiniuose buvo įstrigę tūkstančiai žmonių.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-31 14:29

Susierzinę keleiviai savo bėdomis dalijosi socialiniuose tinkluose: skelbė ant grindų miegančių vaikų nuotraukas ir pasakojo, kaip sunku buvo net 20 valandų dėvėti apsaugines kaukes.

Keli žmonės buvo evakuoti dėl medicininių priežasčių, pirmadienį informavo transliuotojas „France-Info“.

Nacionalinė geležinkelių bendrovė SNCF pranešė, jog sekmadienio popietę sistemą užklupo įvairios problemos, įskaitant „rimtą elektros tiekimo gedimą“, kuriam pataisyti prireikė daug pastangų.

Mažiausiai trys traukiniai, jungiantys Bordo su Dakso, Handajaus ir Tarbo miestais, regis, buvo įstrigę ant bėgių iki nakties, o tai savo ruožtu paveikė ir kius reisus.

Kai kurie keleiviai vėlų pirmadienio rytą tebebuvo buvo įstrigę traukiniuose.

Susisiekimas tikriausiai nebus atnaujintas iki antradienio ryto, televizijai BFM sakė susisiekimo viceministras Jeanas-Baptiste'as Djebbari.

SNCF kompensuos visiems keleiviams tris kartus didesnę sumą nei kainavo jų bilietai ir išdalys vandens, maisto ir 4 tūkst. kaukių, patikino J.-B. Djebbari. Anot jo, buvo apgadinti aukštos įtampos kontaktiniai laidai virš 60 km ilgio bėgių atkarpos.

Problemos prasidėjo milijonams prancūzų ruošiantis šią savaitę sugrįžti į darbą ir mokyklas; daugelis iš jų sekmadienį sugrįžo traukiniais po rugpjūčio atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.