Nyderlanduose konfiskuota rekordinė heroino siunta

Nyderlandų policija konfiskavo rekordinę heroino siuntą, apieškojusi krovinių konteinerį su Himalajų druska iš Pakistano, antradienį pranešė tyrėjai.

 Nyderlandų policija konfiskavo rekordinę heroino siuntą, apieškojusi krovinių konteinerį su Himalajų druska iš Pakistano, antradienį pranešė tyrėjai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Nyderlandų policija konfiskavo rekordinę heroino siuntą, apieškojusi krovinių konteinerį su Himalajų druska iš Pakistano, antradienį pranešė tyrėjai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-24 14:10, atnaujinta 2021-02-24 14:59

Operacija buvo surengta bendradarbiaujant su Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijomis.

Teisėsaugininkai dėl Roterdamo uoste konfiskuotos 1,5 t heroino siuntos, kurios vertė gatvės kainomis siekia 45 mln. eurų, anksčiau šį mėnesį taip pat areštavo penkis vyrus.

„Tai yra didžiausia šalies istorijoje konfiskuota heroino siunta“, – rašoma Nyderlandų generalinės prokuratūros išplatintame pranešime.

Narkotikų konfiskavimo ir įtariamųjų sulaikymo operacija surengta glaudžiai bendradarbiaujant su Britanijoje įsikūrusia Nacionaline nusikaltimų agentūra, priduriama pareiškime.

Trys iš penkių anksčiau šį mėnesį areštuotų asmenų – 33, 37 ir 38 metų amžiaus – tebėra suimti, likę du – 60 ir 62 metų amžiaus – buvo paleisti, bet „tebėra įtariamieji“, nurodė prokurorai.

Teisėsaugininkai išsamesnės informacijos nepateikė, bet pažymėjo, kad tyrimas tęsiamas.

Konfiskuotas heroinas jau sunaikintas.

Didžiausias Europoje Roterdamo uostas yra pagrindinis kokaino ir heroino patekimo į Europą taškas.

2014 metais policija čia konfiskavo 0,75 t heroino, paslėpto krovinių konteineryje su razinomis iš Irano.

Europoje konfiskuota rekordinė kokaino siunta – 23 tonos

Vokietija ir Belgija konfiskavo 23 t kokaino – didžiausią šių narkotikų kiekį Europoje, trečiadienį pranešė vokiečių muitinė.

„Už šį didžiulį kokaino kiekį gatvėse būtų gauti keli milijardai eurų“, – sakoma muitinės pranešime.

Vokietijos pareigūnai 16 t kokaino vasario 12-ąją surado paslėptas iš Paragvajaus atkeliavusiuose konteineriuose Hamburgo uoste.

Atliekant bendrą tyrimą su Nyderlandų pareigūnais buvo surasta dar 7,2 t kokaino Antverpeno uoste Belgijoje, nurodė Vokietijos muitinė.

Antradienį Nyderlanduose buvo areštuotas 28 metų vyras, siejamas su šiomis narkotikų siuntomis.

Hamburgo uoste dirbantys muitininkai nusprendė labiau pasidomėti konteineriais iš Paragvajaus, kai pastebėjo „aiškių pažeidimų“ dėl jų turinio.

Konteineriuose turėjo būti skardinės su glaistu, bet po „tikrų prekių sluoksniu... daugelyje skardinių iš tikrųjų buvo kiti produktai“, sakė muitininkai.

Tyrėjai nurodė iškrauti konteinerius ir surado daugiau kaip 1,7 tūkst. skardinių su kokainu.

„Tai didžiausias kokaino kiekis, kada nors konfiskuotas Europoje, ir viena didžiausių pasaulyje konfiskuotų siuntų“, – nurodė Vokietijos muitinė, kalbėdama apie Hamburge aptiktus narkotikus.

Pernai pagal tarptautinį teisėsaugos projektą, kurį padėjo vykdyti Jungtinės Tautos, iš viso buvo konfiskuota 102 t į Europą siųsto kokaino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.