V. Putinas ir N. Pašinianas balandžio 7 d. Maskvoje aptars padėtį Kalnų Karabache Artėjant susitikimui Armėnijos premjeras pradėjo saviizoliaciją

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas penktadienį patvirtino informaciją apie Armėnijos ministro pirmininko Nikolo Pašiniano vizitą į Maskvą balandžio 7 d. Pasak jo, dviejų šalių lyderiai aptars padėtį Kalnų Karabache ir rinkimų procesą Armėnijoje.

Planuojamas premjero N. Pašiniano vizitas į Maskvą. Įvyks jo derybos su prezidentu Vladimiru Putinu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Planuojamas premjero N. Pašiniano vizitas į Maskvą. Įvyks jo derybos su prezidentu Vladimiru Putinu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 2:18 PM, atnaujinta Apr 2, 2021, 3:12 PM

„Taip, gali patvirtinti. Iš tikrųjų, balandžio 7 d. planuojamas premjero N. Pašiniano vizitas į Maskvą. Įvyks jo derybos su prezidentu Vladimiru Putinu“, – pareiškė žurnalistams D. Peskovas.

Anksčiau penktadienį Armėnijos vyriausybės vadovo atstovė spaudai Manė Gevorgian pranešė, kad N. Pašinianas balandžio 7 d. lankysis Maskvoje, kur planuoja susitikti su Rusijos prezidentu V. Putinu. Pasak atstovės, dėl šių planų N. Pašinianas nuo balandžio 2 d. dirba saviizoliacijos režimu.

Armėnijos ministras pirmininkas N. Pašinianas praėjusį sekmadienį pranešė, kad atsistatydins balandžio mėnesį, prieš pirmalaikius parlamento rinkimus, tačiau ir toliau vadovaus vyriausybei kaip laikinasis premjeras.

Parlamento rinkimai numatyti birželio 20 d. N. Pašinianas praėjusią savaitę sutiko rengti pirmalaikius visuotinius rinkimus, siekdamas sušvelninti politinę krizę šalyje, kurią sukėlė Armėnijos pralaimėjimas konflikte su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho.

Armėnijos premjeras pradėjo saviizoliaciją, artėjant susitikimui su V. Putinu

Armėnijos ministras pirmininkas pradėjo saviizoliaciją prieš artėjantį susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Maskvoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

Įprasta, kad visi, asmeniškai susitinkantys su 68 metų V. Putinu, privalo izoliuotis, siekiant apsaugoti jį nuo galimo užsikrėtimo koronavirusu.

Nikolas Pašinianas, savo šalyje patiriantis didelį spaudimą po Armėnijos žeminančio pralaimėjimo pernai kare su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho regiono, su V. Putinu turėtų susitikti trečiadienį.

„Dėl planuojamo susitikimo su Vladimiru Putinu ministras pirmininkas Pašinianas nuo balandžio 2 dienos dirba saviizoliacijoje“, – žurnalistams pranešė jo atstovė Manė Gevorgian.

Šią savaitę BBC Rusijos tarnyba paskelbė ataskaitą, remiantis kuria, siekdama apsaugoti prezidentą nuo koronaviruso Rusija išleido milijardus rublių.

Didelė dalis šių pinigų buvo išleista asmenų, turinčių fizinį kontaktą su prezidentu, apgyvendinimui viešbučiuose, kad juos stebėtų medikai. Ši prevencinė priemonė taip pat buvo taikoma žurnalistams, vairuotojams ir lėktuvų pilotams.

Pernai pergalės Antrajame pasauliniame kare minėjimo parade drauge su V. Putinu dalyvavę veteranai taip pat turėjo izoliuotis prieš gegužės 9-osios minėjimą.

Paklaustas apie BBC pranešimą V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas šią savaitę tai pavadino „visiškai normalia situacija“.

Siaučiant pirmajai pandemijos bangai Rusijoje buvo įvestas vienas griežčiausių karantinų pasaulyje. Šalis uždarė savo sienas, verslo įmonės buvo priverstos užsidaryti, net kelionėms po Maskvą buvo reikalingi skaitmeniniai pasai.

Viso karantino metu V. Putinas dirbo už Maskvos esančioje Novo Ogariovo rezidencijoje, vyriausybės posėdžiuose dalyvavo internetu.

Birželio mėnesį Kremlius atskleidė, kad prie prezidento rezidencijos buvo įrengtas dezinfekcinis tunelis, kuriuo turėdavo praeiti visi į rezidenciją patenkantys lankytojai.

Praėjusią savaitę V. Putinas buvo paskiepytas pirmąja Rusijoje sukurtos vakcinos nuo COVID-19 doze, nors skiepijimo kampanija šalyje vyksta jau daug mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.