Ignoruodami koronavirusą, tūkstančiai brazilų išėjo į gatves palaikyti prezidento J. Bolsonaro Indijoje vėl užregistruotas mirčių nuo COVID-19 rekordas

Ignoruodami augantį pandemijos mastą, keli tūkstančiai brazilų išėjo į gatves palaikyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento Jairo Bolsonaro, nors valdžios oponentai savo protestus jau perkėlė į internetinę erdvę.

Ignoruodami augantį pandemijos mastą, keli tūkstančiai brazilų išėjo į gatves palaikyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento Jairo Bolsonaro.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Ignoruodami augantį pandemijos mastą, keli tūkstančiai brazilų išėjo į gatves palaikyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento Jairo Bolsonaro.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Indijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Indijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Indijoje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Indijoje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2021, 9:09 AM, atnaujinta May 2, 2021, 9:21 AM

Demonstracijos vyko sostinėje Brazilijoje, San Paule ir Rio de Žaneire, kur daugelis protestuotojų buvo apsirengę šalies vėliavos spalvomis.

Brazilija, kurioje nuo COVID-19 mirė daugiau nei 406 tūkst. žmonių, pagal šį liūdną rodiklį nusileidžia tik JAV, o J. Bolsonaro susilaukia griežtos kritikos dėl to, kad jis nevertina pandemijos rimtai.

Prieš dvi savaites prezidentas pareiškė laukiantis „žmonių ženklo“, kad galėtų „imtis priemonių“ ir atšaukti apribojimus, kuriuos dėl koronaviruso plitimo įvedė miestų merai ir valstijų gubernatoriai.

Neseniai viename interviu J. Bolsonaro užsiminė, kad „vieną dieną kariuomenė gali išeiti į gatves ir užtikrinti pagarbą Konstitucijai ir laisvei judėti“.

Rio de Žaneire šeštadienio vakare keli šimtai protestuotojų, regis, atsiliepė į prezidento žodžius. Susirinkę žymiajame Kopakabanos paplūdimyje, jie laikė plakatus, reikalaudami „karinės intervencijos“, kuri sustiprintų J. Bolsonaro galias.

Tuo tarpu Brazilijoje keli tūkstančiai žmonių susirinko Ministerijų esplanadoje, kuomet J. Bolsonaro praskrido virš jų sraigtasparniu.

Vienas iš prezidento sūnų, parlamento deputatas Eduardas Bolsonaro, įsimaišė į minią ir nusiėmęs kaukę fotografavosi su protestuotojais, kurių veidai taip pat nebuvo dengiami.

Brazilijoje šiuo metu COVID-19 atvejų skaičius siekia per 14,7 mln., o mirčių – daugiau nei 406 tūkst.

Indijoje per pastarąją parą užregistruotas didžiausias mirčių nuo COVID-19 skaičius – 3 689

Indijoje per pastarąsias 24 val. užfiksuoti 392 488 nauji COVID-19 atvejai, nuo ligos per parą mirė 3 689 žmonės, praneša Indijos sveikatos apsaugos ministerija.

Tai yra didžiausias per vieną parą fiksuojamų mirčių nuo COVID-19 skaičius Indijoje nuo pat pandemijos pradžios. Ankstesnis antirekordas buvo pasiektas vos prieš kelias dienas, balandžio 29 d., ir siekė 3 645 mirtis.

Iš viso Indijoje užsikrėtimų koronavirusu skaičius pasiekė 19,5 mln., o bendras mirčių skaičius sudaro 215 542.

Su antrąja pandemijos banga kovojanti Indija yra pirmoji šalis pasaulyje, per parą užfiksavusi daugiau nei 400 tūkst. naujų ligos atvejų. Pastarąsias dešimt dienų čia kasdien užregistruojama mažiausiai 300 tūkst. naujų susirgimų.

Šalies ligoninėse ir krematoriumuose susidarius itin sudėtingai situacijai, ministras pirmininkas Narendra Modis penktadienio vakarą sukvietė ministrus pasitarti, kaip gelbėti sveikatos apsaugos sektorių. Šiuo metu ligoninėse trūksta ne tik lovų susirgusiesiems, bet ir medicininio deguonies bei antivirusinių vaistų.

Indijoje, vienoje didžiausių vakcinų gamintojų visame pasaulyje, vakcinavimo programa yra įstrigusi vietoje. Šeštadienį federalinė vyriausybė išplėtė vakcinaciją, įtraukdama visus vyresnius nei 18 metų amžiaus gyventojus, tačiau daugybėje valstijų skiepijimą tenka stabdyti, nes trūksta vakcinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.