Dubajaus pareigūnai patvirtino areštavę italų narkotikų baroną

Dubajaus pareigūnai trečiadienį patvirtino areštavę vieną ieškomiausių Italijos narkotikų baronų ir jo artimą padėjėją, besislapsčiusius daugelį metų.

 Dubajaus pareigūnai patvirtino areštavę italų narkotikų baroną.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dubajaus pareigūnai patvirtino areštavę italų narkotikų baroną.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2021, 10:20 PM

Raffaele Imperiale, laikomas vienu pavojingiausių Italijos bėglių, buvo tarp įtakingiausių Neapolio organizuoto nusikalstamumo pasaulio veikėjų.

Manyta, kad 2016 metais jis pabėgo į Jungtinius Arabų Emyratus.

Trečiadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad Dubajaus policija suėmė R. Imperiale.

„Taip pat suimtas Imperiale dešinioji ranka Raffaele Mauriello, atsakingas už nužudymų planavimą ir vykdymą panaudojant nelicencijuotus šaunamuosius ginklus“, – priduriama pranešime.

Dubajaus policija nurodė, kad R. Imperiale gyveno prisidengęs netikra tapatybe Antonio Rocco vardu ir naudojo kelis automobilius, kad nuslėptų savo judėjimą.

„Imperiale pasirinko gyventi izoliuotuose namuose su vieta, skirta stebėti į jį besikreipiančius asmenis“, – pranešime cituojamas Kriminalinių tyrimų departamento direktorius Jamalas Salemas al Jallafas.

„Jis tyčia vengė užsiregistruoti tiksliu adresu, kad suklaidintų pareigūnus“, – priduriama pranešime.

Neapolio policija savo ruožtu informavo, kad R. Imperiale buvo areštuotas rugpjūčio 4 dieną Dubajuje, šio miesto pareigūnams koordinuojant savo veiksmus su Interpolu ir Europolu.

J. S. al Jallafas sakė, kad policija surengė reidą R. Imperiale namuose ir konfiskavo daug grynųjų pinigų, prabangių laikrodžių ir paveikslų.

Pasak jo, pradėta ekstradicijos procedūra.

Remiantis italų dienraščiu „La Repubblica“, R. Imperiale, priklausantis Amato-Pagano klanui iš Neapolio Kamoros organizuoto nusikalstamumo sindikato, 10-e dešimtmetyje išvyko iš Italijos į Amsterdamą vadovauti kavinei ir pradėjo bendrauti su Nyderlandų narkotikų prekeiviais.

Iš pradžių jis prekiaudavo ekstazio tabletėmis, bet vėliau atkreipė dėmesį į pelningesnę prekybą kokainu ir su Pietų Amerikos prekeivių pagalba atgabeno į Nyderlandus daugybę narkotikų.

Tuo pat metu jis vadovavo restoranams ir investicijų bendrovėms, rašė „La Repubblica“.

2016-aisiais italų policija vienuose R. Imperiale priklausančiuose namuose prie Neapolio aptiko du Vincento van Gogho darbus, kurie 14 metų anksčiau buvo pavogti iš šio dailininko muziejaus Amsterdame.

Tie paveikslai – 1882 metų „Jūros peizažas Scheveningene“ ir 1884 metų darbas „Tikintieji, išeinantys iš Reformatų bažnyčios Niunene“ – buvo pagrobti per įžūlią vagystę.

Italijos policija pranešė, kad R. Imperiale artimam Vincenzo Apreai – gerai žinomam Kamoros bosui, dabar esančiam už grotų, – pavyko įsigyti tuos paveikslus juodojoje rinkoje už pinigus, gautus už narkotikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.