S. Cichanouskaja pasisako už skaidrius Minsko ir Maskvos santykius

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pasisakė už sąžiningų ir skaidrių santykių su Rusija kūrimą, jeigu į valdžią Baltarusijoje ateitų opozicija.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 4:26 PM

Tačiau ji taip pat perspėjo, kad naujoji valdžia gali nepripažinti susitarimų, kuriuos su Rusija per pastaruosius metus pasirašė dabartinis šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka.

„Kaip ir kiekvienas baltarusis, aš suprantu, kaip smarkiai Baltarusijos ekonomika yra susijusi su Rusijos ekonomika. Ir žinau, kad mums reikės kurti naujus, sąžiningus ir skaidrius santykius ir susitarimus su Rusija“, – per Baltarusijos ir Rusijos ekspertų internetinę konferenciją penktadienį sakė S. Cichanouskaja.

Visas jos pasisakymas paskelbtas jos interneto puslapyje.

S. Cichanouskaja taip pat pažymėjo, kad „šiandien sunku kalbėti apie tai, kokia bus Rusijos ir Baltarusijos situacija tuo metu, kai Baltarusijoje pasikeis valdžia“.

„Režimas ir toliau pasirašinėja gaires, o baltarusiai ir toliau gina savo suverenitetą. Todėl noriu priminti, kad naujoji valdžia gali nepripažinti A. Lukašenkos susitarimų, sudarytų po 2020 metų lapkričio 5 dienos, nes tai susitarimai žmogaus, kuris neteisėtai laiko valdžią“, – pareiškė Baltarusijos opozicijos lyderė.

Opozicijos kandidatė S. Cichanouskaja, tvirtinanti, kad rinkimus laimėjo ji, buvo priversta išvykti iš Baltarusijos ir dabar gyvena Lietuvoje.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys pernai rugpjūčio 9-ąją vykusius rinkimus vadina suklastotais ir nepripažįsta A. Lukašenkos teisėtai išrinktu Baltarusijos prezidentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.