M. Saakašvilį apžiūrėję gydytojai mano, kad netikslinga jį gydyti kalėjimo ligoninėje

Garsių Sakartvelo gydytojų grupė, sudaryta rekomendavus šalies žmogaus teisių įgaliotinei Nino Lomdžarijai, antradienį per penkias valandas trukusią apžiūrą kalėjimo ligoninėje vertino buvusio valstybės vadovo Michailo Saakašvilio sveikatos būklę.

M. Saakašvilį apžiūrėję gydytojai mano, kad netikslinga jį gydyti kalėjimo ligoninėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M. Saakašvilį apžiūrėję gydytojai mano, kad netikslinga jį gydyti kalėjimo ligoninėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 8:07 AM

„Atlikome tams tikrus testus Michailo Saakašvilio sveikatos būklei įvertinti ir galime pareikšti, kad jis iš tiesų badauja. Tai patvirtina ir jį ištisą parą stebintys gydytojai. Nepasakyčiau, kad jo būklė sunki, tačiau greitai gali tokia būti. Šiandieninė jo sveikatos būklė reikalauja intensyvaus gydymo ir terapijos“, – sakė gydytojas Georgijus Grigolija.

Anot jo, M. Saakašvilio palata gerai įrengta, tačiau naują medicinos įrangą į kalėjimo ligoninę atvežė tik prieš savaitę.

„M. Saakašvilį pakaitomis stebi licencijuotų gydytojų iš Respublikinės ligoninės brigados. Šiuo metu M. Saakašviliui nereikalinga reanimacija, jam reikia intensyvios terapijos. Mano asmenine nuomone, tokio paciento, kaip M. Saakašvilis, gydymas šioje medicinos įstaigoje yra netikslingas, nes esant tokiai padėčiai būtini ne tik gydytojai reanimatologai, bet ir kitų specializacijų daktarai, dirbantys daugiaprofilinėje klinikoje“, – kalbėjo G. Grigolija.

Jis nurodė, kad ši gydytojų grupė, suburta kaip alternatyva jau kurį laiką dirbančiam gydytojų konsiliumui, pateikė galutines M. Saakašvilio sveikatos apžiūros išvadas.

M. Saakašvilis, šios Kaukazo valstybės prezidento poste dirbęs 2004–2013 metais, jau 48 dienas atsisako maisto, protestuodamas prieš įkalinimą, kurį laiko politiškai motyvuotu.

Eksprezidentas slapta sugrįžo į Sakartvelą iš Ukrainos prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir pasiųstas už grotų.

Sakartvele jam iškeltos kelios baudžiamosios bylos. M. Saakašvilis visus jam pareikštus kaltinimus vadina sufabrikuotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.