M. Saakašvilis kalėjime nualpo – perkeltas į ligoninės reanimacijos skyrių

Kalėjimo ligoninės, kurioje yra buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis, gydytojai jam nualpus perkėlė jį į reanimacijos skyrių. Tai ketvirtadienį paskelbė buvusio Sakartvelo lyderio advokatas Nika Gvaramija.

M. Saakašvilis kalėjime nualpo – perkeltas į ligoninės reanimacijos skyrių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M. Saakašvilis kalėjime nualpo – perkeltas į ligoninės reanimacijos skyrių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 7:38 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 8:39 AM

„Šiuo metu jis yra reanimacijoje. Visi gydytojai vietoje ir daro, ką gali. Be padėkos žodžių, nieko negaliu jiems pasakyti. Jie išvežė žmogų, kuris buvo tokioje (blogoje) būsenoje“, – sakė N. Gvaramija, kalėjimo ligoninėje aplankęs M. Saakašvilį.

Ketvirtadienio vakarą per susitikimą su advokatais M. Saakašvilis pargriuvo ir prarado sąmonę. Vėliau kalėjimo ligoninės gydytojas pranešė, kad buvusio prezidento būklė stabilizavosi, visi gyvybiniai požymiai dabar normos ribose.

Pastaruoju metu Ukrainoje gyvenęs ir šios šalies pilietybę turintis M. Saakašvilis spalio 1-ąją buvo sulaikytas Sakartvele, kai grįžo prieš pat pirmąjį savivaldos rinkimų ratą. Buvęs prezidentas iš pradžių buvo kalėjime Rustavio mieste, ten paskelbė bado streiką, nes laiko save politiniu kaliniu. Politikas, baiminantis dėl jo sveikatos, lapkričio 8 dieną buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę.

Pats M. Saakašvilis ir jo advokatai buvo kategoriškai prieš tai. Lapkričio 11 dieną M. Saakašvilis paskelbė, kad baigs bado akciją, jei bus perkeltas į privačią kliniką reabilitacijai.

M. Saakašvilis išvyko iš Sakartvelo 2013 metais, po to šalyje jam buvo iškeltos keturios baudžiamosios bylos, pagal dvi iš jų politikui už akių skirta trejų ir šešerių metų laisvės atėmimo bausmė. Spalio 20 dieną jam buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto Sakartvelo sienos kirtimo. Už tai eksprezidentui gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.