Gruzijos eksprezidentas M. Saakašvilis reikalauja užtikrinti jam sąžiningą teismą

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis naujame kreipimesi į savo šalininkus pareiškė, jog yra pasirengęs stoti prieš nepriklausomą bei teisingą teismą ir įrodyti savo nekaltumą.

M.Saakašvilis.<br>AP/Scanpix nuotr.
M.Saakašvilis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 10:37 AM

Kreipimąsi jis perdavė per savo advokatą Niką Gvaramiją, su kuriuo išvakarėse susitiko karinėje ligoninėje Gorio mieste.

„[Buvusio Gruzijos ministro pirmininko Bidzinos] Ivanišvilio teisme neturiu jokių šansų pasiekti teisingumą. Vėl kartoju savo pasiūlymą – esu pasirengęs stoti prieš nepriklausomą teismą ir ten ginti savo tiesą“, – rašo M. Saakašvilis.

Eksprezidentas taip pat mano, jog klausimu dėl jo paleidimo turi užsiimti iniciatyvinė grupė, kuri viena vertus paisys pagrindinių opozicijos politinių tikslų, kita vertus – koordinuos kampaniją už jo išlaisvinimą.

M. Saakašvilis taip pat rašo, jog nemato savęs „jokioje būsimos valdžios konfigūracijoje“.

Baigdamas kreipimąsi eksprezidentas nurodė, jog ateinančios savaitės bus labai svarbios Gruzijai.

„Jei sugebėsime konsoliduoti savo jėgas, neprarasime politinio nusiteikimo, padidinsime kovos dalyvių skaičių, mes pasieksime savo tikslą ir iškovosime pergalę. Dabar bet kokia pauzė esamos valdžios bus priimta kaip mūsų pralaimėjimas, o man ir mūsų tėvynei tai pražūtinga, todėl – nė žingsnio atgal, aktyvumas ir dar kartą aktyvumas“, – rašo M. Saakašvilis.

Ukrainos pilietybę turintis M. Saakašvilis į Gruziją slapta sugrįžo rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje ir nuvežtas į kalėjimą Rustavyje, kur paskelbė bado streiką.

Lapkričio 8-ąją jis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje, o lapkričio 20-ąją pervežtas į karinę ligoninę Gorio mieste, kur nutraukė 50 dienų trukusį bado streiką.

Gruzijoje M. Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Valdžios atstovai ne kartą sakė, kad sulaikys jį iškart, kai tik jis kirs sieną. Pats M. Saakašvilis savo sulaikymą vadina neteisėtu, o jam pateiktus kaltinimus – sufabrikuotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.