Gruzijos eksprezidentas M. Saakašvilis atvežtas į Tbilisio teismą

Gruzijos eksprezidentas Michailas Saakašvilis, lydimas konvojaus pareigūnų, iš karinės ligoninės Goryje atvežtas į Tbilisio miesto teismą, kur turi būti nagrinėjama jam iškelta byla dėl 2007 metų lapkričio 7-ąją vykusio mitingo išvaikymo jėga ir televizijos kompanijos „Imedi“ užgrobimo tą pačią dieną, pranešė šalies žiniasklaida.

Michailas Saakašvilis.<br>123rf nuotr.
Michailas Saakašvilis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-29 10:10

Teismo procesas turėtų prasidėti po maždaug valandos. Teismo kieme budi policijos pareigūnai, už maždaug 200 metrų nuo teismo rūmų stovi autobusai su specialiųjų pajėgų nariais, taip pat dvi vandens patrankos.

M. Saakašvilio šalininkai jau renkasi prie teismo pastato.

Anksčiau eksprezidentas pareiškė, kad visos jam iškeltos baudžiamosios bylos – sufabrikuotos, ir jo atžvilgiu vykdomas politinis persekiojimas.

Ukrainos pilietybę turintis M. Saakašvilis į Gruziją slapta sugrįžo rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje ir nuvežtas į kalėjimą Rustavyje, kur paskelbė bado streiką.

Lapkričio 8-ąją jis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje, o lapkričio 20-ąją pervežtas į karinę ligoninę Gorio mieste, kur nutraukė 50 dienų trukusį bado streiką.

Gruzijoje M. Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Eksprezidentas savo sulaikymą vadina neteisėtu, o jam pateiktus kaltinimus – sufabrikuotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?