Advokatas: M. Saakašvilis prašo nepriklausomų medikų ir sąlygų bendrauti konfidencialiai

Rustavio kalėjime įkalintas buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis reikalauja nepriklausomų gydytojų, taip pat galimybės apsikeisti konfidencialia informacija su lankytojais, nurodė jo advokatas Šota Tutberidzė.

Michailas Saakašvilis.<br>123rf nuotr.
Michailas Saakašvilis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2022, 3:22 PM

„Jeigu bausmių vykdymo tarnyba neįvykdys šių reikalavimų iki sausio 6 dienos, Michailas Saakašvilis imsis ekstremalios protesto formos“, – pirmadienį sakė jo advokatas.

Pasak jo, M. Saakašviliui nesuteikiama galimybė pasimatyti su nepriklausomais gydytojais.

„Mes, advokatai, taip pat reikalaujame, kad bausmių vykdymo tarnyba leistų su Michailu Saakašviliu bendrauti konfidencialiai, kaip tai buvo anksčiau Rustavio kalėjime – apsikeičiant rašteliais“, – sakė advokatas.

M. Saakašvilis, kuris dabar yra Ukrainos pilietis, slapta atvyko į Gruziją rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje, o vėliau nuvežtas į kalėjimą Rustavio mieste, kur paskelbė bado streiką. Lapkričio 8-ąją jis, nepranešus giminaičiams ir advokatams, buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje, o lapkričio 20-ąją – į kariškių ligoninę Goryje. Gruodžio 30 dieną M. Saakašvilį sugrąžino į kalėjimą Rustavio mieste.

Gruzijoje M. Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Savo sulaikymą eksprezidentas vadina neteisėtu, o kaltinimus – sufabrikuotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.