Kremlius: Vakarai ir Rusija eina „visiškai skirtingais keliais“

Vakarai ir Rusija eina „visiškai skirtingais keliais“, nors visą savaitę buvo dedamos intensyvios diplomatinės pastangos siekiant mažinti įtampą dėl Ukrainos ir Rytų Europos saugumo, sekmadienį parodytame interviu JAV televizijai CNN sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Dmitrijus Peskovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Dmitrijus Peskovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-16 18:37

„Tarp mūsų yra tam tikro supratimo. Tačiau bendrai kalbant, iš principo, dabar galime pasakyti, kad toliau einame skirtingais keliais, visiškai skirtingais keliais“, – sakė jis.

„Tai nėra gerai. Tai kelia nerimą“, – pridūrė D. Peskovas.

Šią savaitę JAV ir jų sąjungininkės NATO surengė derybas su Rusija, mėgindamos išsklaidyti įtampą. Vis dėlto Ženevoje, Briuselyje ir Vienoje vykusios diskusijos apčiuopiamų rezultatų neatnešė.

Vakarai kaltina Maskvą galimai planuojant įsiveržti į Ukrainą, Rusijai pastaraisiais mėnesiais sutelkus prie sienos su šia kaimyne apie 100 tūkst. karių.

Kremlius į šiuos Vakarų nuogąstavimus atsakė kaltinimais, kad NATO kelia grėsmę Rusijai, ir reikalavimais, kad Ukraina ar kurios nors kitos buvusios Sovietų Sąjungos respublikos niekada netaptų šio karinio aljanso narėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.