Konfiskuota antra pagal dydį istorijoje narkotikų siunta

Laoso policija konfiskavo antrą pagal dydį narkotikų siuntą, kurioje buvo 36 mln. metamfetamino tablečių, šeštadienį pranešė Jungtinių Tautų pareigūnas.

Laose konfiskuota antra pagal dydį istorijoje narkotikų siunta.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Laose konfiskuota antra pagal dydį istorijoje narkotikų siunta.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 12:55 PM

Reidas šiaurinėje Bokeo provincijoje buvo surengtas praėjus trims mėnesiams po to, kai pareigūnai tame pačiame rajone aptiko didžiausią Azijoje kada nors surastą laimikį – alaus sunkvežimyje buvo rasta 55 mln. tokių pat tablečių.

Laosas yra dalis Auksinio trikampio, apimančio pasienio su Mianmaru ir Tailandu zonas. Čia dešimtmečius buvo pelningos Pietryčių Azijos narkotikų prekybos centras.

Nuo tada, kai Bankokas sustiprino pasienio patruliavimą, kad sustabdytų koronaviruso plitimą, Laosas tapo vartais narkotikų prekeiviams, gabenantiems metamfetaminą iš neramios Mianmaro Šano valstijos per Mekongo upę į Tailandą.

JT Narkotikų ir nusikalstamumo biuro atstovas regione Jeremy Douglasas sakė, kad trečiadienį Huei Sai mieste po pareigūnų reido buvo suimti keturi žmonės ir rasta dar 590 kilogramų kristalinio metamfetamino.

Tailando žiniasklaida pranešė, kad per naktinį reidą taip pat buvo rasta heroino ir šautuvas.

Manoma, kad tabletės buvo skirtos Tailandui, tačiau kristalinis metamfetaminas greičiausiai turėjo pasiekti turtingesnes rinkas, tokias kaip Australija, pridūrė J. Douglasas.

Dėl metamfetamino tablečių pertekliaus šiame regione nukrito narkotikų gatvės kainos Bankoke ir kituose Pietryčių Azijos miestuose.

Ekspertai teigia, kad metamfetamino gamyba yra beprecedenčio lygio ir ją dar labiau paskatino prieš metus Mianmare įvykęs perversmas, sunaikinęs ekonomiką ir žmonių pragyvenimo šaltinius.

Teisės nebuvimas Mianmare sudaro idealias sąlygas klestėti nelegalioms narkotikų gamykloms, nes iš Kinijos plūsta beveik nekontroliuojamas pirminių cheminių medžiagų srautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.