Japonijos kariuomenė ieško iš radarų ekranų dingusio naikintuvo F-15

Japonijos kariuomenė pirmadienį pranešė ieškanti naikintuvo, kuris vos pakilęs dingo iš radiolokatorių ekranų.

Naikintuvas F-15.<br>Cover images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Naikintuvas F-15.<br>Cover images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 5:01 PM

„Naikintuvo F-15 trajektorija po pakilimo dingo iš Komacu valdymo bokšto duomenų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Japonijos oro savigynos pajėgų (ASDF) atstovas.

Jis pridūrė, kad lėktuvas dingo prie Japonijos jūros krantų, maždaug už 5 km nuo Komacu oro pajėgų bazės centriniame Išikavos regione.

Naujienų agentūra „Kyodo“ pranešė, kad naikintuvas buvo pakilęs mokomajam skrydžiui; jame buvo du įgulos nariai. Ryšys su orlaiviu buvo prarastas apie 17 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

ASDF nurodė per paieškų ir gelbėjimo operaciją aptikusi plūduriuojančių daiktų numanomame lėktuvo kritimo rajone, informavo „Kyodo“.

Pakrančių apsaugos tarnybos vietos padalinys pranešė maždaug tuo pačiu metu, kai lėktuvas dingo, gavęs pranešimą apie „raudoną švytėjimą“ netoli bazės.

Japonijoje kartais pranešama apie nelaimingus atsitikimus, susijusius su šalies oro pajėgomis. Pavyzdžiui, 2019 metais sunkiai susekamas lėktuvas F-35A nukrito į jūrą, pilotui praradus gebėjimą orientuotis erdvėje.

Po vėliausio incidento prasidėjo karštligiškos paieškos, siekiant surasti pilotą ir lėktuvą, kad būtų apsaugota įslaptinta informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.