Kalinamas Gruzijos eksprezidentas M. Saakašvilis vėl paskelbė bado streiką

Įkalintas buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pirmadienį atnaujino bado streiką, protestuodamas prieš tai, kad vyriausybė, anot buvusio valstybės vadovo, neužtikrina jam tinkamos medicininės priežiūros.

Michailas Saakašvilis.<br>123rf nuotr.
Michailas Saakašvilis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-21 14:58

„Šiandien pradedu bado streiką“, – sakė M. Saakašvilis Tbilisio teismui.

„Reikalauju užtikrinti man tinkamą medicininę priežiūrą, kaip rekomendavo nepriklausomi gydytojai“, – sakė eksprezidentas, kuriam buvo diagnozuota rimta neurologinė liga, sukelta ankstesnio 50 dienų trukusio bado streiko.

M. Saakašvilis, kuris dabar yra Ukrainos pilietis, slapta atvyko į Gruziją pernai rudenį prieš vietos valdžios rinkimus ir iškart buvo suimtas.

2004–2013 metais prezidento pareigas ėjęs M. Saakašvilis, protestuodamas prieš baudžiamąjį persekiojimą, kalėjime badavo 50 dienų. Bado streiką jis nutraukė, kai buvo pervežtas į karinę ligoninę Gorio mieste, gydytojams perspėjus, kad jis gali greitai mirti.

M. Saakašvilis 2018-aisiais Gruzijoje buvo už akių nuteistas kalėti šešerius metus dėl įgaliojimų viršijimo. Jo laukia dar du teismai dėl panašių kaltinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.