Rusija grasina JAV dėl paskelbtų sankcijų: „Nuošalyje neliksit – jūsų piliečiai pajus visas augančių kainų pasekmes“

JAV paskelbus apie naujas sankcijas Rusija įspėjo amerikiečius, kad jų piliečiai irgi susidurs su to pasekmėmis.

 V.Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 7:17 AM, atnaujinta Feb 23, 2022, 7:24 AM

Trečiadienį Rusijos ambasada socialiniame tinkle „Facebook“ sureagavo į JAV prezidento Joe Bideno sprendimą įvesti naujų sankcijų pirmąjį paketą, kuriame atsispindi ir pastangos atkirsti rusus nuo tarptautinių finansų.

JAV paskelbė sankcijas Rusijos bankui VEB, jos galios ir `banko remiamiems subjektams, tarp kurių – ir Maskvos CSKA futbolo klubas.

Antradienį J.Bidenas pagrasino, kad JAV imsis dar griežtesnių sankcijų, jeigu Rusija ir toliau tęs agresiją prieš Ukrainą.

Rusija į tai atsakė pompastiška žinute dėl gebėjimo augti ir su sankcijomis bei įspėjo JAV.

„Sankcijos nieko neišspręs. Sunku patikėti, kad kas nors Vašingtone mano, jog Rusija peržiūrės savo užsienio politikos kursą, kai grasinama ribojimais. Aš nepamenu nė vienos dienos, kuomet mūsų šalis gyventų be Vakarų pasaulio pritaikytų ribojimų. Mes išmokome dirbti tokiomis sąlygomis. Ir ne tik išgyventi, bet ir kurti savo valstybę, – rašoma Rusijos ambasados JAV pranešime. – Nėra jokių abejonių, kad mums pritaikytos sankcijos smogs pasaulio finansų ir energetikos rinkoms. JAV nuošalyje neliks – čia paprasti piliečiai pajus visas augančių kainų pasekmes.“

Trečiadienį JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas paskelbė, kad atšaukia susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministrų Sergejumi Lavrovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.