V. Zelenskis apie Rusijos pajėgų atitraukimą ir Maskvos taktiką: „Žinome jų ketinimus“

Ukrainos prezidentas Volodymras Zelenskis pareiškė, kad rusų kariams pasitraukus iš šalies šiaurinių ir centrinių rajonų, situacija aštrėja pietryčiuose, kur Maskvos pajėgos ruošiasi naujoms smarkioms atakoms.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 8:13 AM

Praėjusią naktį paskelbtame kreipimesi į tautą V. Zelenskis sakė, kad visiems ukrainiečiams buvo džiugu matyti, kaip rusų pajėgos atsitraukia iš Kyjivo šiaurinių priemiesčių, šiaurinio Černihivo miesto apylinkių ir Sumų šalies šiaurės rytuose.

Tačiau jis paragino ukrainiečius neatsipalaiduoti, pabrėžęs, jog atsitraukimas tėra rusų taktika.

„Žinome jų ketinimus. Žinome, ką jie planuoja ir ką daro, – sakė V. Zelenskis. – Žinome, kad jie atsitraukia nuo tų rajonų, kuriuose mes jiems smogėme, kad galėtų sutelkti dėmesį į kitus labai svarbius rajonus. Ten, kur mums gali būti sunku.“

„Visi norime laimėti, – kalbėjo prezidentas. – Tačiau priešaky laukia mūšiai. Mūsų dar laukia labai sunkus kelias, kad gautume viską, ko siekiame.“

V. Zelenskis sakė ketvirtadienį kalbėjęsis su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu ir Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, o jo patarėjas – su Baltųjų rūmų patarėju nacionalinio saugumo klausimais Jake'u Sullivanu.

„Dabar, kai Rusijos kariuomenė tam tikrose teritorijose telkia papildomas pajėgas, mums reikia didesnės partnerių paramos“, – sakė V. Zelenskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.