Kremliui nepritariančiam rusų žurnalistui gresia bauda už kariuomenės diskreditavimą

Kremliui nepritariantis Rusijos žurnalistas ir savivaldybės tarybos narys penktadienį pareiškė, kad jam gresia iki 100 tūkst. rublių bauda už kariuomenės diskreditavimą Maskvos karinės operacijos Ukrainoje metu.

Ilja Azaras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ilja Azaras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 1:28 PM

Ilja Azaras sakė, kad valdžios institucijos jam iškėlė administracinę bylą „už Rusijos ginkluotųjų pajėgų panaudojimo siekiant apsaugoti Rusijos Federacijos ir jos piliečių interesus, palaikyti tarptautinę taiką, diskreditavimą“.

Šis 37 metų didžiausio Rusijos nepriklausomo laikraščio „Novaja Gazeta“ žurnalistas ir vietos tarybos deputatas, cituodamas prokurorus, sakė, kad byla buvo pradėta dėl įrašo socialiniame tinkle „Facebook“, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

I. Azaras sakė, kad jam gresia bauda iki 100 tūkst. rublių (1 455 JAV dolerių).

„Jau buvau pradėjęs nerimauti, kad jie mane pamiršo arba kad aš nepakankamai aiškiai pasisakiau prieš karą!“ – ironizavo jis.

Prezidentui Vladimirui Putinui pasiuntus karius į provakarietišką Ukrainą, I. Azaras išvyko iš Rusijos. Šiuo metu jis yra vienoje iš Europos Sąjungos šalių, sakė jis agentūrai AFP, tačiau detalių neatskleidė.

Pradėjusi karą Ukrainoje Maskva sustiprino pastangas užgniaužti paskutinius pasipriešinimo židinius.

Valdžios institucijos nustatė laisvės atėmimo iki 15 metų bausmes už informacijos apie Rusijos kariuomenę, kurią vyriausybė laiko melaginga, skleidimą.

Nepriklausomos žiniasklaidos priemonės, įskaitant „Novaja Gazeta“, buvo uždarytos arba sustabdė savo veiklą, o dešimtys tūkstančių rusų išvyko iš šalies protestuodami prieš Kremliaus politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.