Krito dar vienas: Aleksandras Subotinas – septintas šiais metais paslaptingai miręs Rusijos oligarchas

Aleksandras Subotinas yra mažiausiai septintasis Rusijos oligarchas, šiemet miręs keistomis aplinkybėmis.

Aleksandras Subotinas.<br>„Twitter“ nuotr.
Aleksandras Subotinas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 4:49 PM, atnaujinta May 13, 2022, 5:31 PM

A.Subotinas, milijardierius, buvęs Rusijos naftos gamintojos „Lukoil“ vyriausiasis vadybininkas, sekmadienį buvo rastas negyvas vietinio šamano namuose Mytišči mieste į šiaurės rytus nuo Maskvos, pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS.

Milijardieriaus mirtis yra naujausia niūri tendencija, kai Rusijos verslininkai randami negyvi neįprastomis aplinkybėmis, Rusijai tęsiant puolimą kaimyninėje Ukrainoje.

Balandžio mėn. du oligarchai buvo vienas po kito rasti negyvi per 24 valandų laikotarpį, o pastaraisiais mėnesiais neįprastomis aplinkybėmis mirė ir dar keletas kitų. Plačiau galite paskaityti čia: Paslaptinga Rusijos oligarchų mirčių virtinė: per tris mėnesius „nusižudė“ šeši Rusijos verslininkai.  

Finansininkas Billas Browderis, kadaise buvęs didžiausias užsienio investuotojas Rusijoje, anksčiau teigė, kad žmonės tik pamatę, jog įtartinomis aplinkybėmis miršta turtingas rusas, omenyje turėtų manyti blogiausią scenarijų.

Jis pridūrė: „Yra pakankamai empirinių įrodymų apie Kremliaus ar verslo konkurentų Rusijoje organizuotas žmogžudystes, todėl tikėtina, kad tai buvo nužudymai, o ne savižudybės ir kiti paaiškinimai, kuriuos pateikė Rusijos valdžios institucijos.“

TASS šaltinis teigė, kad dieną prieš mirtį A. Subotinas „stipriai apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų“ nuvyko į šamano namus.

Kai kurios vietos naujienų agentūros pranešė, kad A.Subotinas išvyko ieškoti vaisto nuo pagirių, tariamai susijusio su rupūžių nuodais, tačiau šie teiginiai nėra patvirtinti.

Rusijos valdžios institucijos pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl jo mirties po to, kai jo kūnas buvo rastas rūsyje esančioje patalpoje, kurioje buvo atliekami „Jamaikos vudu ritualai“, praneša TASS.

A.Subotinas mirė po to, kai balandžio 19 d. buvęs Rusijos energetikos milžinės „Novatek“ vadovas Sergejus Protosenja buvo rastas pasikoręs savo namų sode Lloret de Mar mieste Ispanijos Katalonijos regione.z

Jo žmona ir dukra buvo rastos negyvos savo lovose su durtinėmis žaizdomis. Ispanijos valdžios institucijos tyrė, ar S.Protosenija nužudė savo šeimą, o paskui save, ar nusikaltimo vieta buvo padaryta taip, kad primintų žmogžudystę-savižudybę.

Diena anksčiau buvęs Kremliaus pareigūnas ir buvęs banko „Gazprombank“ viceprezidentas Vladislavas Avajevas buvo rastas negyvas savo prabangiame Maskvos bute kartu su žmonos ir 13-metės dukters kūnais.

Kovo mėnesį savo prabangiame bute Nižnij Novgorode buvo rastas negyvas milijardierius Vasilijus Melnikovas, dirbęs medicinos įmonėje „MedStorm“.

Rusijos laikraščiai pranešė, kad V.Melnikovas, jo žmona ir du sūnūs mirė nuo durtinių žaizdų, o tyrėjai padarė išvadą, kad prieš atimdamas sau gyvybę jis nužudė savo šeimą.

Vasario 28 d. Ukrainoje gimęs oligarchas Michailas Votfordas buvo rastas negyvas savo namuose Surėjuje, Jungtinėje Karalystėje.

Pranešama, kad sodininkas jį rado pasikorusį savo namų garaže, o vietos policija teigė, kad įvykio aplinkybės nėra įtartinos.

Rusijos energetikos milžinėje „Gazprom“ dirbęs Aleksandras Tiuliakovas vasario 25 d. buvo rastas negyvas namelyje netoli Sankt Peterburgo.

Pranešama, kad „Gazprom“ vyriausiasis vadybininkas Leonidas Šulmanas buvo rastas negyvas kotedžo vonios kambaryje Leningrado srityje, šalia buvo raštelis, dėl kurio policija manė, kad jis nusižudė.

Parengta pagal „Newsweek“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.