Vengrijoje dėl neteisingos orų prognozės atleista meteorologijos tarnybos vadovė

Vengrijos technologijų ir pramonės ministras Laszlo Palkovicsas iš pareigų atleido meteorologijos tarnybos (OMSZ) vadovę ir jos pavaduotoją, pranešė valstybinė naujienų agentūra MTI.

​Vengrijos technologijų ir pramonės ministras Laszlo Palkovicsas iš pareigų atleido meteorologijos tarnybos (OMSZ) vadovę ir jos pavaduotoją, pranešė valstybinė naujienų agentūra MTI.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Vengrijos technologijų ir pramonės ministras Laszlo Palkovicsas iš pareigų atleido meteorologijos tarnybos (OMSZ) vadovę ir jos pavaduotoją, pranešė valstybinė naujienų agentūra MTI.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 11:13 AM

Nors Kornelijos Radics und Gyulos Horvatho atleidimo priežasties ministras neįvardijo, Vengrijos opozicinė žiniasklaida teigia, kad tai susiję su nepasitvirtinusia orų prognoze – dėl jos buvo atšauktas tradicinis fejerverkas Budapešte rugpjūčio 20-ąją, kai Vengrija minėjo Nacionalinę dieną.

Meteorologijos tarnyba prognozavo, jog yra 75–80 proc. tikimybė, kad šeštadienio vakarą Budapešte siaus stipri audra. Dėl to nuspręsta atšaukti fejerverką. Tačiau audros nebuvo. Tuomet dešiniųjų populistų vyriausybei artima žiniasklaida ėmė kaltinti meteorologus, kad šie, pateikdami „klaidingą“ informaciją, užkirto kelią fejerverkams.

Prieš 16 metų per fejerverkus Budapešte kilus audrai įvyko skaudi nelaimė: žuvo 5 žmonės ir daugiau kaip 300 buvo sužeisti. Per pirotechnikos spektaklį 2006 metų rugpjūčio 20-ąją užgriuvusi audra sukėlė paniką tarp pusantro milijono žiūrovų. Nuo tada vyriausybė pagal meteorologų prognozes sprendžia, ar fejerverkas įvyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.