Mianmare per autobusų avariją žuvo 13 keleivių

Mianmare dviem autobusams įsirėžus į viename greitkelyje stovėjusį automobilį žuvo mažiausiai 13 ir buvo sužeisti dar 23 žmonės, ketvirtadienį pranešė gelbėjimo tarnybos.

​Mianmare dviem autobusams įsirėžus į viename greitkelyje stovėjusį automobilį žuvo mažiausiai 13 ir buvo sužeisti dar 23 žmonės, ketvirtadienį pranešė gelbėjimo tarnybos.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Mianmare dviem autobusams įsirėžus į viename greitkelyje stovėjusį automobilį žuvo mažiausiai 13 ir buvo sužeisti dar 23 žmonės, ketvirtadienį pranešė gelbėjimo tarnybos.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-15 14:22

Avarija netoli šalies centrinėje dalyje, Mandalėjaus regione, esančio Čiaukpadaungo miestelio įvyko trečiadienį maždaug 20 val. 25 min. vietos (16 val. 55 min. Lietuvos) laiku.

„Žuvo 10 vyrų ir trys moterys“, – pranešė Mianmaro ugniagesių departamentas.

Dar 13 vyrų ir viena moteris buvo sunkiai sužeisti, o kiti penki vyrai ir keturios moterys nukentėjo nesunkiai. Visi jie nuvežti į Čiaukpadaungo ligoninę.

Į avarijos, kurios priežastis neaiški, vietą atskubėjo gelbėtojai ir kiti darbuotojai.

Po pernai vasarį įvykdyto karinio perversmo šalyje galioja naktinė komendanto valanda ir dėl jos vairuotojai dažnai skuba į savo kelionės tikslą.

Vis dėlto ir anksčiau Mianmaro keliuose įvykdavo daug avarijų. Transporto tinklas šalyje yra prastos būklės.

2017 metais per autobuso avariją netoli Miavadžio prie sienos su Tailandu žuvo 19 žmonių.

Kaip rodo naujausi – 2018 metų – Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys, Pietryčių Azijoje pagal avarijose žūstančių žmonių skaičių Mianmarą lenkia tik Tailandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.