Pietų Somalyje per išpuolį viešbutyje 9 žmonės žuvo ir 47 buvo sužeisti

Devyni žmonės žuvo ir 47 buvo sužeisti sekmadienį per išpuolį viešbutyje Kismajo mieste Somalio pietuose, už kurį atsakomybę prisiėmė islamistų grupuotė „al Shabaab“, pranešė regiono saugumo ministras.

​Devyni žmonės žuvo ir 47 buvo sužeisti sekmadienį per išpuolį viešbutyje Kismajo mieste Somalio pietuose, už kurį atsakomybę prisiėmė islamistų grupuotė „al Shabaab“, pranešė regiono saugumo ministras.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Devyni žmonės žuvo ir 47 buvo sužeisti sekmadienį per išpuolį viešbutyje Kismajo mieste Somalio pietuose, už kurį atsakomybę prisiėmė islamistų grupuotė „al Shabaab“, pranešė regiono saugumo ministras.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 9:44 AM

Su „al Qaeda“ susijusi grupuotė pastaruoju metu vėl pradėjo rengti išpuolius, daugiausia nukreiptus prieš sostinę Mogadišą ir centrinę Somalio dalį.

Sekmadienio išpuolis Kismajo uostamiestyje prasidėjo 12 val. 45 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai užminuotas automobilis įsirėžė į viešbučio „Tawakal“ įėjimą. Ataka baigėsi apie 19 val., kai užpuolikus nukovė saugumo pajėgos.

Tarp nukentėjusiųjų buvo netoliese esančios mokyklos mokiniai, žurnalistams sakė Džubalando saugumo ministras Yusufas Husseinas Osmanas. Jis pridūrė, kad visi keturi užpuolikai, įskaitant mirtininką sprogdintoją, žuvo.

„Pirmasis iš jų susisprogdino, o likusius tris nukovė saugumo pajėgos“, – sakė jis, patvirtindamas ankstesnį policijos pareiškimą.

„Tai nėra vyriausybinis taikinys, – sakė policijos pareigūnas Abdullahi Ismailas. – Tai tik paprastas, civilių lankomas viešbutis.“

Farhanas Hassanas buvo prie viešbučio, kai įvyko išpuolis.

„Sprogdintojas mirtininkas rėžėsi automobiliu į viešbučio įėjimą, o po to į pastatą įėjo ginkluoti užpuolikai“, – sakė jis.

Atsakomybę už šešias valandas trukusį išpuolį prisiėmė grupuotė „al Shabaab“. Jos tvirtinimu, tuo metu viešbutyje posėdžiavo Džubalando, kuriame yra Kismajas, federalinės vyriausybės nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.