Kadenciją baigiantis Brazilijos prezidentas ragina savo šalininkus atblokuoti kelius

Kadenciją baigiantis Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro trečiadienį paprašė protestų, kurie, anot jo, yra teisėti, dalyvių „atblokuoti kelius“ ir protestuoti kitur.

Brazilijoje vežėjai po J. Bolsonaro pralaimėjimo blokuoja greitkelius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijoje vežėjai po J. Bolsonaro pralaimėjimo blokuoja greitkelius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 8:36 AM

Kraštutinių dešiniųjų lyderio šalininkai mitinguoja prie karinių objektų didžiuosiuose Brazilijos miestuose ir užblokavo greitkelius daugiau nei pusėje šalies valstijų.

Demonstrantai, nenorintys susitaikyti su J. Bolsonaro pralaimėjimu sekmadienį vykusiuose rinkimuose kairiųjų pažiūrų eksprezidentui Luizui Inacio Lulai da Silvai, jau tris dienas iš eilės blokuoja kelius visoje šalyje.

„Noriu į juos kreiptis: atblokuokite kelius, – vėlai trečiadienį pareiškė J. Bolsonaro. – Man atrodo, kad [blokados] nėra teisėtų demonstracijų dalis.“

„Kitos demonstracijos, vykstančios visos Brazilijos aikštėse, yra demokratinio žaidimo dalis. Jos yra sveikintinos“, – pridūrė jis.

Po kelių dienų tylos antradienį J. Bolsonaro pasakė trumpą kalbą, kurioje pareiškė, kad „laikysis“ konstitucijos, bet nepripažino pralaimėjimo ir nepasveikino L. I. Lulos da Silvos su pergale. Visgi vėliau jo administracijos vadovas išėjo į tribūną ir pasakė, kad prezidentas leido pradėti pereinamąjį laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.