Kremliaus sąjungininkas dirbs technologijų milžinės „Yandex“ vyresniuoju patarėju

Ilgametis prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas Aleksejus Kudrinas pirmadienį pareiškė priėmęs žinomiausios Rusijos nepriklausomos technologijų bendrovės „Yandex“, pastaraisiais metais patiriančios vis griežtėjančius Kremliaus gniaužtus, pasiūlymą.

Vladimiras Putinas ir Aleksejus Kudrinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Aleksejus Kudrinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 10:21 AM, atnaujinta Dec 5, 2022, 10:56 AM

„Priėmiau „Yandex“ pasiūlymą tapti įmonių plėtros patarėju. Kartu su vadovybe plėtosime naujojo holdingo korporacines struktūras, kurios užtikrins ilgalaikę ir tvarią įmonės plėtrą visose rinkose, taip pat ir tarptautinėse“, – socialinėje žiniasklaidoje sakė buvęs finansų ministras A. Kudrinas.

Buvęs finansų ministras paskirtas po kelis mėnesius trukusio nestabilumo bendrovėje, kadaise buvusioje daug žadančia interneto milžine. Darbuotojai iš jos bėga dėl karo Ukrainoje, o jos įkūrėjas nukentėjo dėl Vakarų sankcijų.

Neseniai A. Kudrinas paskelbė atsistatydinęs iš Rusijos audito rūmų vadovo pareigų, kad sutelktų dėmesį į privačias iniciatyvas, turinčias „didelės įtakos žmonėms“.

Socialinėje žiniasklaidoje A. Kudrinas sakė, kad „viena svarbiausių jo užduočių – padėti išsaugoti unikalią „Yandex“ valdymo ir technologijų kultūrą, kad ji išliktų nepriklausoma ir geriausia Rusijos IT įmonė, kurioje trokšta dirbti talentingiausi žmonės“.

Dėl Vakarų taikomų sankcijų bendrovė suskirstyta į Rusijos ir tarptautinį verslą, tai, analitikų teigimu, sustiprins vyriausybės kontrolę bendrovei, kadaise laikytai viena iš Rusijos sėkmės istorijų.

Pastaruoju metu Kremlius sumažino galimybes privačioms įmonėms augti savarankiškai. Stebėtojai perspėja, kad visos pagrindinės žiniasklaidos organizacijos yra valstybinės arba palaiko Kremliaus liniją, o laisvės internete, kadaise laikytame paskutiniu žodžio laisvės bastionu Rusijoje, nyksta.

A. Kudrinas ėjo finansų ministro pareigas nuo 2000 iki 2011 m. ir buvo atleistas 2011 m. tuometinio prezidento Dmitrijaus Medvedevo už nepaklusnumą, vėliau paskirtas Audito rūmų pirmininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų